Понеделник, 16 Юли 2018
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  25.09.2017  » Седенето на стол дълго време убива
  Седенето на стол дълго време убива

  Седенето на стол по-продължително време може да ни убие. Това показват резултатите от американско изследване, публикувано в Annals of Internal Medicine. Ако се вглъбяваме в работата и не ставаме, за да се раздвижваме, ще имаме сериозни проблеми, твърдят учените. 

  Екипът от Weill Cornell Medical Center и други институции се включват в проекта REGARDS, финансиран от Националния институт по здравеопазване на САЩ. За целта обхванали 7 985 души на 45 и повече години. И проверили колко време хората прекарват в седнало положение. После сравнили статистиката с нивата на смъртност в страната. Резултатите им показват, че участниците, които стават на 30 минути, за да се раздвижат, са по-малко изложени на риск от смърт, отколкото тези, които  прекарват по-продължително време на стола.  

  Здравето на сърцето зависи от много фактори, от седенето също, посочват учените в своите заключения. И препоръчват да се раздвижваме на определени интервали от време, което също има значение. Застояването вреди и на ставите. Ако възрастните прекарват повече от 9 часа в седнало състояние, могат да получат сърдечносъдови проблеми. 

  Хората, които прекарват повече от 13 часа в седнало положение и имат застояване на стола най-малко между 60 и 90 последователни минути, са много по-застрашени от смърт. По-преливигировани са тези, които са ставали на по-малък интервал от време.

  Резултатите от изследването доказват, че движението е здраве. Понякога съвсем обикновени дейности в ежедневието могат да ги предизвикат.  Неприятното усещане идва от раздразнените нервни влакна. Ако преди тази статия сте чели още няколко на нашия сайт и са минали повече от 30 минути, значи ви е време за почивка.

  puls.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    01.07.2018 - ПО СЦЕНИТЕ НА РУСЕ юли
  ПЪЛНА ПРОГРАМА

  всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net