Понеделник, 16 Юли 2018
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  25.09.2017  » Денерис, Аря, Тор и Боуи - новите бебешки имена
  Аря Старк от фентъзи сериала на HBO е вдъхновила над 300 нови родители.

  © HBO България

  Аря Старк от фентъзи сериала на HBO е вдъхновила над 300 нови родители.

  "Игра на тронове", "Междузвездни войни", смъртта на Дейвид Боуи и други попкултурни събития от изминалата година оставят трайна следа в хрониките на 2016 г. с ръст на необичайните бебешки имена. Това отбелязва Би Би Си, позовавайки се на официалната статистика.

  Най-силно присъствие има "Игра на тронове", чиято Аря (Аrya) попада сред 200-те най-популярни имена в Англия и Уелс. Над 300 момичета са кръстени на героинята от известния фентъзи сериал - повече, отколкото носят традиционните имена Мери (204) и Катрин (163).

  69 деца са били наречени Халееси (Khaleesi), на кралицата на дотраките от същата поредица. 11 се казват Тирион (Tyrion), 5 - Санса (Sansa) и 4 - Денерис (Daenerys), с напълно измислени от автора Джордж Р.Р. Мартин имена. Трябва да се отбележи, че статистиката ги групира по точно изписване, а не по близко звучене.

  Сред момчетата се забелязва влияние от норвежката митология, като повече от 90 деца са били наречени Локи (Loki) - образ, популяризиран от комиксите на "Марвел" и изигран на екран от Том Хидълстън. 18 бебета са били кръстени на брат му Тор (Thor).

  16 новородени през 2016 г. пък са записани като Кал-Ел (Kal-El) - името на Супермен, дадено му на родната му планета Криптон.


  Освен това 54 са наречени Кайло (Kylo), като злодея Кайло Рен от новите серии на "Междузвездни войни". Предшественикът му Дарт Вейдър обаче още му диша във врата като кръстник на 12 новородени - те носят "родното" му име Анакин.

  Смъртта на Дейвид Боуи също е отразена в статистиката, със 7 момичета и 35 момчета, кръстени с псевдонима на известния музикант

  (Bowie).

  През 2016 г. в Англия и Уелс е имало близо 700 хиляди раждания. Най-популярните имена са Оливър и Оливия.

  dnevnik.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    01.07.2018 - ПО СЦЕНИТЕ НА РУСЕ юли
  ПЪЛНА ПРОГРАМА

  всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net