Петък, 30 Октомври 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  30.07.2018  » Как липсата на секс влияе на женското здраве?
  Как липсата на секс влияе на женското здраве?

  Докато мнозина не могат да си представят живота без секс, от време на време на всички ни се случва да преминаваме и през „сухи“ периоди.

  Какви негативни ефекти оказва на здравето продължителният отказ от секса?

  Загуба на либидо

  Според някои секс терапевти, липсата на секс намалява либидото. Колкото по-рядко правим секс, толкова по-малко започваме да чувстваме липсата му. Това се дължи може би на факта, че когато не правим секс, имаме по-малко енергия. Това обаче не се отнася до всички. При някои хора действа обратно – засилва сексуалното им желание.

  Влияе на настроението

  Заради липсата на физически контакт някои хора могат да се чувстват без настроение и да бъдат потиснати. Когато правим секс, имаме контакта между нашата и кожата на партньора ни и този вид контакт е първият първичен начин, по който ние като хора се утешаваме (както бебетата с майките си), твърдят специалистите. Този допир между партньорите помага за регулиране на настроението - обикновено чрез освобождаване на хормона окситоцин.

  Вагиналните стени стават по-тънки

  Това е преди всичко проблем за жените, които преминават през менопаузата. Ако радикално се намалят сексуалните контакти в тази възраст, стените на вагината изтъняват и това може да доведе до болезнен полов акт след паузата. North American Menopause Society препоръчва да се практикува редовен секс, особено по време на менопауза.

  Губи се естественото овлажняване на вагината

  Това се дължи на липсата на хормона естроген. При жените на 20 или 30 години заради достатъчното количество естроген, вагината запазва еластичността и влажността си, дори когато не се прави секс. При жените на 60-годишна възраст заради ниските стойности на естроген това е невъзможно.

  Сексът намалява менструалните болки

  Странно, правенето на секс по време на месечния цикъл е всъщност добър начин за намаляване на менструалните крампи. Матката е мускул, а контракциите на матката по време на оргазъм води до по-бързо изхвърляне на кръвта.

  Сексът понижава стреса

  По време на секс се отделят ендорфини и други хормони на щастието, които потискат хормоните на стреса. По този начин не само настроението се повишава, но и тялото е по-здраво. Липсата на секс драстично намалява хормоните на щастието, което влошава и общото здравословно състояние. Изводът: когато имате партньор – правете по-често секс.

  puls.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    30.10.2020 - КИНОПРОГРАМА Cinema City Русе
  30 октомври и 5 ноември

  всички интервюта  »