Неделя, 29 Март 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  10.09.2018  » Производителят на Барби се насочва към киноиндустрията
  Производителят на

  © Associated Press

  Производителят на известната кукла Барби (Barbie) "Мател" (Mattel) обяви, че се насочва към производството на филми, съобщи "Франс прес". Така, създавайки ново подразделение, компанията се надява да се върне пак на върха след спада в продажбите през последните няколко години.

  Новото подразделение ще бъде ръководено от Роби Бренър, продуцент на филма "Клубът на купувачите от Далас", който донесе наградата Оскар за най-добър актьор на американеца Матю Макконъхи.

  Целта на това звено ще бъде да прави филми, които са вдъхновени от емблематичните и световно признати марки на компанията, обясни "Мател" в съобщение.

  Освен Барби, Мател произвежда миниатюрните колички Хот уилс (Hot Wheels), играчките зa деца Фишър-прайс (Fisher-Price) и куклите Америкън гърл (American girl).

  Новият изпълнителен директор на Мател от края на април, Ивон Крайц, е амбициран да намери нови източници на приходи, като превърне компанията в производител на холивудски "блокбъстъри" чрез използване на лицензи.

  Според Крайц, Мател би могла да удвои приходите си от прожекциите на филмите в киносалоните и от авторските и лицензионни възнаграждения, които компанията ще си осигури чрез портфолиото си от емблематични марки.

  От няколко години Мател отчита сериозен спад в продажбите, тъй като страда от доминацията на видео- и електронните игри.

  Пазарната й капитализация е намаляла до 5.25 милиарда долара спрямо 12.82 милиарда долара на друга американска компания от сектора - Хасбро (Hasbro), като двете са с почти еднакви приходи.

  Освен да се занимава с кино, Крайц иска да съкрати разходите: в края на юли "Мател" обяви съкращаването на 2200 работни места и продажбата на заводи в Мексико.

  През второто тримесечие на годината американската компания увеличи загубите си, като отчете дефицит от 240,9 милиарда долара при оборот от 840.7 милиона долара, което е спад от 13.7% за година. /БТА

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »