Неделя, 25 Октомври 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  05.11.2018  » Дисциплинирани дори когато работите от вкъщи

  Как да останете дисциплинирани, когато работите от вкъщи
  Източник: iStock/Guliver

  С появата на нови технологии и професии, работният процес става все по-гъвкав. Много служители могат спокойно да извършват задълженията си от вкъщи или от всяко място с добра интернет връзка. А много компании позволяват и дори насърчават това, тъй като смятат, че свободата се отразява добре на продуктивността.

  Работата от вкъщи обаче може да има и своите минуси. Понякога е трудно човек да се съсредоточи, когато наоколо има толкова разсейващи фактори. От Business Insider съветват как да останете фокусирани в тази ситуация. 

  1. Направете си график и се старайте да се придържате към него.

  Може би се изкушавате да се помотаете по пижама, да изгледате сериала по телевизията и тогава да седнете да работите. Веднъж започнете ли така, ще ви бъде много трудно да превключите на работен режим. Ставайте от сън по едно и също време, започвайте и приключвайте работа в едни и същи часове, сами си създайте рутина, все едно сте в офис.

  2. Ставайте от бюрото поне веднъж на час.

  Това не само е полезно за тялото ви, а и ще ви помогне да избистрите ума си, да се освежите и да "атакувате" задачите си с подновен ентусиазъм. Не забравяйте също така да пиете достатъчно вода, за да се поддържате енергични.

  3. Не висете постоянно в социалните мрежи и не гледайте мейла си, докато вършите важна задача.

  Когато сте си вкъщи, е по-вероятно често-често да поглеждате профилите си в социалните мрежи или да потънете в бездната на служебната поща. Ако обаче трябва да направите нещо важно, се изключете от всичко останало и насочете цялото си внимание към задачата. Направо се отпишете от профилите и пощата си, за да не ви тегли все към тях.

  4. Не бъдете твърде строги към себе си.

  Да, работата трябва да се върши качествено и да, сроковете трябва да се спазват. Но не си създавайте стрес сами, като си поставяте невъзможни задачи или като висите преди компютъра до късно вечерта. Трудът от вкъщи дава възможност да го съчетаете с личния си стил - може би сте продуктивни в определени часове, обичате да работите на фона на музика или пък да разпределяте задачите си по определен начин. Сега можете да се съобразявате с тези си персонални предпочитания.

  Expert.bg
  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »