Петък, 5 Юни 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  04.02.2019  » Питър Джаксън ще режисира филм за Бийтълс

  © Asscociated Press

  Малко известен факт е, че през 60-те години "Бийтълс" са опитали да получат филмовите права за "Властелинът на пръстените". Джон Ленън искал да играел Амгъл, Пол Макартни - Фродо, а групата се надявала режисьор да бъде Стенли Кубрик. Плановете им обаче били спрени от отказа на Толкин, разказва Би Би Си по повод ново странно стечение на обстоятелствата. Режисьорът Питър Джаксън, който най-накрая успява да пренесе известната история на Толкин на големия екран през 2001 г., ще режисира филм за "Бийтълс".

  Носителят на "Оскар" ще възстанови напрегнатите мигове от студийните записи на последния албум на групата Let It Be, използвайки 55 часа с непоказвани до момента видеокадри от студиото, правени през 1969 г.

  В свое изявление Джаксън описва филма като преживяване, за което феновете на "Бийтълс" отдавна мечтаят. "Той ще е като машина на времето, която ни пренася обратно през 1969 г., с която се озоваваме в студиото и гледаме как тези четирима приятели правят страхотна музика заедно."

  От заснетите кадри, които Джаксън смята да използва, първоначално е трябвало да стане телевизионен документален филм, но впоследствие е направен игрален с името Let It Be. Въпреки че той печели "Оскар" за най-добра оригинална песен, филмът отдавна е излязъл от разпространение.

  Смята се, че групата не е била доволна от акцента в него, поставен върху първоначалните разногласия около записите на Let It Be - сесии, които Джордж Харисън описва като "най-слабите за всички времена", а Ленън просто ги нарича "ад".

  Версията на Джаксън ще представи малко по-приповдигнат поглед към записите, които по-късно се стабилизират и завършват с импровизиран концерт на покрива на звукозаписния лейбъл на групата Apple Corps в Лондон, провел се точно преди 50 години - на 30 януари 1969 г.

  "С облекчение открих, че реалността е много различна от мита", допълва режисьорът. Опасенията, че неговият документален филм може да се опита да пренапише историята, са неоснователни - нова реставрирана версия на по-ранния филм ще бъде направена достъпна след излизането на новата лента, обявиха от "Бийтълс".

  Това е първият проект на Джаксън от документалния They Shall Not Grow Old, който съчетава интервюта с бивши британски офицери заедно с архивни кадри от Първата световна война, обработени с невиждана досега техника, при която насечените моменти от старите ленти са премахнати, кадрите са оцветени, а крайният резултат създава съвсем нов поглед и усещане към архивите от миналото.

  dnevnik.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »