Събота, 28 Март 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  01.04.2019  » Street food & Art Festival през лятото у нас


  Пловдив, Бургас и Варна ще обогатят културните си програми с нов градски фестивал – "Street food & Art Festival". В рамките на няколко дни в напълно автентична градска среда събитието ще обедини няколко вида изкуство – кулинария, лятно кино, музика, литература, театър.

  Блогъри и влогъри ще покажат умения на живо пред феновете си. Артисти и музиканти ще влязат в ролята на готвачи, професионални кулинари ще демонстрират уменията си, популярни лица от телевизионни предавания ще се срещнат с почитателите си, докато се наслаждавате на дегустации и кулинарни демонстрации. Специално подбрани ресторанти и кухни на колела ще приготвят прясна и вкусна храна във всеки от фестивалните дни, което изобщо не е за изпускане!

  "Променя се не само начинът, по който се храним, но и начинът, по който общуваме, хранителните ни навици. "Street food" културата вече е част от съвременните тенденции на общуване в целия свят, затова нашата цел е да покажем, че изкуството и кулинарията са неразривно свързани в тази нова градска култура" – споделя Николай Тодоров, автор на идеологията "Street food & Art Festival".

  Фестивал на храната в града


  Локациите в градовете също са специално подбрани. През 2019 г. Пловдив е Европейска столица на културата, а паркът около Гребната база, освен едно от любимите места на пловдивчани, от 1 до 4 юли 2019 ще се превърне и в кулинарна фестивална зона.

  От 7 до 11 август 2019 г. Бургас ще стане домакин на един от най-мащабните "Street Food & Art" фестивали у нас. На територията на пристанището в града ще бъдат посрещнати десетки участници, артисти и кулинари. Очакват се гости и от близки балкански страни. А в последния фестивален ден ще се проведат първите "European Street Food Awards" (Европейски награди за улична храна) за България. Състезание, което ще излъчи българския представител за Големия финал на наградите в Малмьо, Швеция, които предстоят в края на септември.

  От 28 август до 1 септември 2019 г. Варна ще приеме кулинарната щафета, като приюти второто издание на фестивала "Кино и Храна" в зоната на Аквариума в Морската градина. Очакваме феновете на кулинарното изкуство да надвишат броя на миналогодишните посетители, които бяха над 15 000!

  Фестивалът е с вход свободен.

  avtora.com

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »