Неделя, 27 Септември 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  22.04.2019  » Упражнения за мускулите на предмишницата


  Най-често при тренировка за мускулите на ръцете основно внимание се обръща на триглавия (трицепс) и двуглавия (бицепс) мускул на мишницата, но не и на муслите на предмишницата.

  Най-често практикуваното упражнение, което дава добри и бързо резултати са сериите с дъмбели. За изпълнението на упражнението не е необходимо да бъдете във фитнес зала. Може да се изпълнява и в домашни условия или навън, но въпросът е да разполагате с поне един дъмбел.

  Упражнението се изпълнява в седнало положение. Предмишницата се поставя върху бедрото, като дланта е насочена нагоре. Китката трябва да бъде изнесена до ръба на бедрото, опряна на коляното. Дъмбелът се хваща в ръка и китката се отпуска надолу. Следва бързо повдигане, без да се отлепя ръката от бедрото и последващо бавно връщане.

  За начинаещи се препоръчва да се започне с гири, а впоследствие да се премине към дъмбели. Правят се 3-5 серии, с 8-10 повторения всяка, след което упражнението се изпълнява и с другата ръка. За да не се губи допълнително време е подходящо упражнението да се прави с двете ръце.

  При напредналите сериите могат да стигат до 10-12, като повторенията могат да бъдат в намаляваща прогресия – започване с 50 и така намаляване с по 5 – 50-45-40-35-30 и т.н. Упражнението позволява трениране на мускулите – сгъвачи или наричани още флексори на предмишницата.

  За тренировка на мускулите, отговарящи се екстензията – осъществяващи разгъване е подходящо същото упражнение, с тази разлика, че дланите трябва да са насочени надолу, към пода. Отново са изнесени в края на бедрата и се осъществява повдигане над бедрото, без ръката да се отлепя от крака. Последва се от бавно връщане. Броят на сериите за начинаещи и напреднали е както този при тренировка за мускулите-сгъвачи.

  Упражненията с щанга могат да се изпълняват и с помощта на лежанка или друга подпора, върху която се облягат предмишниците. Китките отново се намират извън предмета, върху който се облягаме. Отново китките се отпускат надолу и се сгъват бързо, след което следва бавно връщане в начална позиция.

  puls.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    25.09.2020 - КИНОПРОГРАМА Cinema City Русе
  25 септември - 1 октомври

  всички интервюта  »