Събота, 8 Август 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  30.04.2019  » Най-странните пътни правила в САЩ


  Законите обикновено целят да въведат логика и ред, но понякога има доста странни правила. В САЩ всеки щат има право да въвежда свои закони и сред тях има необичайни изисквания, отбелязва "CarBuzz". Ето някои от тях.

  В щата Невада например е незаконно да се "управлява" камила по магистралата. Законът датира от 19-ти век, когато в щата са внесени първите камили и те се използват за работа и транспорт.

  В щата Арканзас има още по-странно правило. То забранява на всеки да използва клаксона си в близост до "всяко място, което сервира студени напитки и сандвичи след 9 часа вечерта".

  В Калифорния пък се оказва, че е забранено на жените да шофират, облечени с халати.

  Освен това в общо 14 американски щата е забранено да се продават автомобили. И докато някои щати искат да променят това правило, самите търговци са против. Те се аргументират, че банките не работят в неделя и това усложнява плащанията, а и е по-добре за самите служители.

  Щатът Ню Джърси има специален закон за превозването на домашни животни в автомобил. Те трябва да са с предпазен колан. За целта обикновено е нужна допълнителна жилетка, към която коланът се закача. Според местните власти много шофьори се разсейват от домашните си любимци, докато шофират, и така е по-сигурно за всички.

  Отново в Ню Джърси е забранено на човек сам да зарежда автомобила си с гориво. Законът изисква това да извършват квалифицирани служители, които съблюдават допълнителни правила като например двигателят да е изгасен, да не се пуши и др.

  И докато шофирането в обратната посока на еднопосочна улица е едно от най-изнервящите за останалите шофьори нарушения, в щата Алабама това е позволено. Но само ако на предницата на автомобила има закачен допълнителен фенер.

  Щатът Охайо пък смята за нарушение шофьорът да остане без гориво в автомобила. Той е длъжен да се увери, че винаги колата му разполага с достатъчно гориво във всеки един момент.

  avtora.com

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »