Понеделник, 21 Октомври 2019
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  17.06.2019  » Защо сьомгата е полезна за кръвоносната система?


  Сьомгата е един от най-богатите източници на омега-3 мастни киселини, които тялото не отделя. Ето защо сьомгата се счита за "суперхрана"...

  1. Вместо прием на добавки, съдържащи омега-3, консумирането на сьомга е достатъчно за естественото набавяне на тези здравословни мазнини. Те могат да предотвратят образуването на плака по стените на кръвоносните съдове. В допълнение, благодарение на тази толкова вкусна риба, се намалява рискът от инфаркт и инсулт в резултат на лоша циркулация на кръвта.

  2. Мастните киселини поддържат мозъчната функция и поддържат здрава нервната система. Поради това сьомгата е много полезна за децата и за бременните жени. Смята се, че с редовното им приемане намалява честотата на депресивни състояния и психични разстройства.

  3.  Редовното консумиране на сьомга може да помогне за намаляване на вероятността от свързаната с възрастта макулна дегенерация. Здравето на макулата зависи от нейното добро кръвообръщение, а когато кръвоносните съдове са с добър лумен и кръвта свободно се движи по тях и макулата ще е добре подранена. Освен това така се подпомага поддържането на оптимално очно налягане, което е важно за превенция от развитието на глаукома.

  4. Въпреки че сьомгата е най-известна със съдържанието си на омега-3 киселини, тя съдържа и други хранителни вещества, които укрепват имунната система. Тя е богата на витамин А, D и селен, които са важни за поддържането на доброто общо здраве. Полезните вещества в нея могат да намалят риска от развитие и разпространение на ракови клетки. Омега-3 мазнините имат противовъзпалителни свойства.

  5. За здрави кости е необходимо организмът ни да разполага с достатъчно калции и витамин D, един от начините по който можем да си осигурим витамина е чрез консумация на риба и морски продукти. На витамин D е богата сьомгата. Витаминът помага за правилното минерализиране на костите. Редовното консумиране на сьомга може да помогне за предотвратяване на остеопороза. Рибата е полезна и за поддържане здравето на ставите. Благодарение на омега-3 киселините се намалява възпалението и свързаните с него болки.

  puls.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net