Вторник, 4 Август 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  12.08.2019  » Уморени за секс?


  Когато ежедневието е претоварено, а вкъщи чакат редица задължения, сексуалният живот много често липсва. Причината е, че работата и грижите за децата могат да се отразят върху енергийните нива.

  Проучване на National Sleep Foundation установи, че приблизително 25% от хората, които живеят заедно са твърде уморени, за да правят секс с партньора си. 

  Ако сексът се прави по-задължение, то тогава желанието за него ще бъде много по-малко. Според специалистите, когато хората се чувстват преуморени, е много вероятно да откажат секс. Това дори може да засегне мъжете. Тук стереотипът, че мъжете са винаги готови за секс, не е верен. Проучване от 2011 г. показва, че липсата на сън и като цяло умората може да намали мъжкото либидо.

  Разбира се, че всеки има моменти, в които е прекалено уморен за секс, но ако това се повтаря многократно, неизбежно е да настъпи отдръпване на партньорите един от друг. 

  Сексът по принцип се състои в осигуряването на близост и интимност в една връзка. От друга страна обаче, сексът не е само удоволствие, тъй като той осигурява много ползи за здравето. Поддържането му подобрява настроението чрез освобождаване на ендорфини, а това подобрява кръвното налягане, имунната система, намалява стреса, облекчава болката, но и ускорява заспиването. Трябва да се отбележи, че когато човек е много уморен, не означава, че не трябва да прави секс. Всичко зависи от индивидуалността и от нагласата - много често самото му извършва носи прилив на енергия.

  Все пак, ако човек е превзет от рутина и е твърде уморен за секс, може да си помогне по следния начин. На първо място, най-лесният начин да има време за сън и да се радвате на секс е да си лягате по-рано. Лягането в 22:00 часа увеличава шансовете за секс, но и предотвратява умората на следващия ден.

  Също така партньорите трябва да общуват повече - например след вечеря или преди това. Изследвания показват, че двойките, които си говорят за секс, имат по-удовлетворяващи сексуални отношения. Общуването може да бъде и на други теми, например относно споделянето на домашните задължения. При проучвания се установява, че създаването на справедливост в разделението на задълженията вкъщи, намалява чувството на умора и засилва сексуалното желание.

  puls.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »