Събота, 26 Септември 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  04.12.2019  » Как да изберем добър фитнес инструктор?


  При наличието на толкова много и разнообразна безплатна информация въпросът за нужадата от фитнес инструктор остава дискутабилен. В интернет пространството има редица доказани тренировъчни програми и хранителни режими, с които можем да се запознаем и да започнем да ги прилагаме от следващия ден. Стотици хиляди хора са постигнали страхотни резултати, без да инвестират пари в помощник.

  Но в случаите, в които сме опитали всичко под слънцето и то без резултат, определено имаме нужда от професионалист.

  За да направим най-оптималния избор основните критерии за избор на подходящ фитнес инструктор определено не са броят на клиентите му и паричното му състояние.

  Дали е добър инструкторът, ако има добре оформено тяло? Това със сигурност не е задължителен критерий, тъй като генетични фактори и забранените субстанции, под формата на добавки, могат да повлияят значително. Стена, окичена със сертификати също невинаги е най-значимият критерий.

  От значение е на първо място безопасността, това е и един от първите въпроси, които е подходящо да Ви бъдат зададени, а именно дали сте имали предшестващи травми, както и някакви проблеми с опорно-двигателния апарат. За да бъде съобразена програмата с подлежащата патология.

  В тези ситуации е особено подходящо Вашият инструктор да има някакво медицинско образование – в най-добрия случай това са кинезитерапевтите и експертите по функционални тренировки. Ако имате по-сериозна травма или кондиция, която изисква специално внимание, това трябва да е първата Ви спирка.

  Онлайн треньорите са по-подходящи за по-напредналите, които вече са усвоили основите и имат нужда от по-малко и специализирани наставления.

  От значение е избраният от нас инструктор, след като е подбрал тренировъчна програма и хранителен режим, да се обоснове, в противен случай копметентността му може да бъде поставена под съмнение.

  Ако постигаме прогрес и променяме както килограми, така и мерки, но в същото време не налагаме никакви промени в храненето и тренировките, се възпрепятства значително прогресът занапред.

  Като последен съвет, но не и по важност е треньорът непрекъснато да ни насърчава, колкото и банално да би прозвучало, защото това показва и неговата отдаденост към работата му и резултатите от нея.

  puls.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    25.09.2020 - КИНОПРОГРАМА Cinema City Русе
  25 септември - 1 октомври

  всички интервюта  »