Неделя, 24 Януари 2021
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  10.03.2020  » Как безопасно да използваме и избираме секс играчки?


  Бизнесът със секс играчки се оказва все по-развиваща се индустрия, като статистиката показва, че към момента тя се оценява на 30 милиарда долара, а до 2026 г. се очаква скок до завидните 50 милиарда долара. Потребители се оказват не само свободните от връзка мъже и жени, но също така и двойки, които желаят да се разнообразяват в леглото. Някои  лекари дори препоръчват секс играчки със здравословни цели.

  Безопасността при използването, но също така и при производството на секс играчки, обаче невинаги е на първо място, въпреки мнението и преупрежденията на експертите в областта.

  Някои от играчките се изработват от пластмаси, съдържащи фталати. Тези химикали към момента в голяма част от държавите са забранени за употреба в продукти като детски играчки и биберони, тъй като се смята, че могат да повлияят хормоналния баланс. По тази причина специалистите препоръчват съблюдаване за наличието им и в различните секс играчки.

  Много от производителите на продукти заявяват, че не влагат фталати в съдържанието, но тъй като индустрията е до голяма степен нерегламентирана, никоя външна организация не проверява истинността на тези твърдения. Ориентир може да представлява дали играчките са меки или дори желеобразни, тъй като фталатите се влагат с цел намаляване твърдостта на материалите, от които се изработват продуктите.

  Изключително важно значение има и адекватното почистване на атрибутите. Секс играчките трябва да се почистват между всеки сексуален акт, както и след смяна на партньора.

  Вероятно знаете, че сексуалната активност увеличава риска при жените от инфекции на пикочните пътища. За профилактиката им специалистите препоръчват всички, което се очаква да бъде в контакт с областта да бъде максимално чисто, при възможност дезинфекцирано.

  Секс играчките също могат да разпространяват инфекции, включително предаваните по полов път – например трихомони. Причината е, че по повърхността им могат да бъдат задържани различни бактерии и вируси.

  Презервативите със сигурност трябва да се използват при употреба на секс играчки с формата на пенис. Причината е, че дори старателното им почистване не изключва възможността за задържане и предаване на болестотворни микроорганизми, особено при споделянето им с други партньори.

  puls.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »