Събота, 31 Октомври 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  22.09.2020  » Гневът пречи на съня


  Да си легнете ядосани и гневни е едно от най-лошите и вредни неща, които човек може да си причини. Още по-лошо става, когато, преди да затворите очи, започнете да прехвъртяте през ума си всички негативни случки от деня, дребните притеснения и конфликти, пише сайтът Life.dir.bg.

  Вижте 5 причини, поради които е добре да НЕ си лягате ядосани.

  Влошава качеството на съня

  Стресът и лошите чувства предизвикват нервно напрежение, което прави заспиването почти невъзможно, а, ако все пак успеете да заспите, сънят ви е неспокоен и се будите често.

  А е доказано, че прекъсванията на съня причиняват още повече негативни емоции и гняв. Човек попада в един омагьосан кръг и не може да си почине с дни.

  Гневът е вреден за здравето

  Множество проучвания са доказали, че сънят играе ключова роля за здравето на човека. По принцип времето за спане е онзи период, в който съзнанието ни се изчиства, отпочива тялото и умът ни, емоциите се стабилизират. Но когато гневът се намеси в този процес, той застрашава неговото осъществяване. Гневът стимулира производството на хормони на стрес и ставаме все по-раздразнителни. Това, от своя страна, може да доведе до безсъние, кошмари и в най-лошия случай до депресия.

  Дори и да заспим, може да не се освободим от негативните емоции

  Учени са установили, че след като заспим ядосани, това не ни позволява да се освободим от негативните усещания, а напротив - засилва ги. Когато спим, мозъкът ни обработва новата информация и я разпределя между краткосрочната и дългосрочната ни памет. И по време на сън гневът придобива още по-дългосрочен ефект.

  Лошите преживявания намалят силата си, когато останем будни след като са се случили. Ако заспим веднага след такива събития, после става много по-трудно да се преборим с последствията от тях.

  Гневът убива искреността и връзката между партньорите

  Обикновено, вечерта, когато си лягаме, е време за интимност и приятни моменти с партньора. Ако си лягаме гневни след скандал с него или нея обаче, връзката между двамата се разрушава. Когато това се случва почти всяка вечер или много често, това е знак, че нещата връзката ни е сериозно застрашена.

  Това е много лошо послание към човека до нас

  Ако по средата на спора с партньора си, просто се обърнете гневно на другата страна и сграбчите завивката, то изпращате посланието на човека до вас, че за вас е много по-важно да се окажете прави в спора, отколкото да запазите връзката си с този човек.

  АРЕНА

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    30.10.2020 - КИНОПРОГРАМА Cinema City Русе
  30 октомври и 5 ноември

  всички интервюта  »