Събота, 23 Октомври 2021
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  13.09.2021  » Пастата за зъби може да ползвате и за това


  Пастата за зъби се намира във всеки дом - тя е необходима за ежедневна хигиена и комфортно благосъстояние. Използването и обаче не се ограничава само до миене на зъби. Ето как можем да използваме този продукт по необичаен начин.

  Вижте 5 необичайни употреби на традиционната паста за зъби:

  Почистване и поддръжка на обувки

  Пастата за зъби лесно ще освежи и възстанови белотата на сивите или пожълтели спортни обувки и маратонки. Достатъчно е да я поставите върху кърпа и да полирате обувките, след което да отстраните остатъците ѝ старателно, като избършете с влажна кърпа. Можем да използваме този метод и за надраскани кожени обувки. Ще ги полираме с паста за зъби и ще отстраним остатъците с мокра кърпа и обувките ще станат като нови.

  Почистване на бижута, прибори за хранене

  Ако нашите сребърни бижута са покрити с тъмно покритие, лесно можем да възстановим първоначалния си блясък. Просто ги изтъркайте старателно с паста за зъби, след това я изплакнете и подсушете - те ще заблестят отново. Същото можем да направим и с прибори за хранене или други такива.

  Почистване на ютията

  Замърсена или изгоряла подметка на ютията е истински проблем, който може да причини петна по гладените дрехи. За да я приведем в работно състояние, разстиламе пастата за зъби върху студена метална основа и я полираме с мека кърпа. След това я избършете с влажна кърпа и го подсушете старателно - ютията ще бъде като нова.

  Премахване на неприятните миризми

  С помощта на пастата ще премахнем много неприятни миризми. Ще ги отстраним например от шише за бебешко хранене, наситено с миризма на различни храни - просто изтъркайте вътрешността с пастата и го изплакнете обилно. Пастата за зъби ще ни помогне да се отървем от интензивната миризма на ръцете си след нарязване на лук, херинга или пържене. Достатъчно е да измиете ръцете си с паста за зъби вместо сапун. Ако почистваме мивката с това вещество, неприятната миризма от канализацията също ще изчезне след изплакване.

  Премахване на петна

  Пастата за зъби също може да помогне за премахване на различни петна. Можем да я използваме за почистване на стените от следи от пастели - внимателно изтъркайте замърсеното място, докато петното изчезне, и след това го разтрийте с влажна кърпа. Пастата ще помогне и в случай на петна от мастило или кафе по дрехите - нанасяме малко от нея върху замърсяванията, измиваме я и изплакваме.

  fakti.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »