Четвъртък, 18 Август 2022
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  21.06.2017  » Математическата обра наградите във фестивал на роботиката  Първо, второ и трето място заеха отборите на ПМГ „Баба Тонка“ – Русе в националното състезание „Фестивал на роботиката“ по програма „Роботика за България“-2017. Домакин бе „Експериментариум“ на София Тех Парк. Отборът „RoboDuty” спечели приза шампион, „Ruse Botmakers” се класира втори, а „TheForce” зае трето място. Всички победители получиха и парични награди, за да подпомогнат заниманията си по роботика.


  Във втория фестивал „Роботика за България“ се включиха над 120 ученици и над 35 учители-ментори. За участие в националния кръг в София се класираха 24 ученически тима от 5 до 10 клас от цялата страна. Най-много отбори, класирани на национален кръг от едно училище, са на Русенската профилирана математическа гимназия. След блестящо представяне на предварителните кръгове, четири русенски тима се класираха за националния кръг - „TheForce”, „RoboTeam”, „RoboDuty” и „Ruse Botmakers”. Ментори на отборите са преподавателите по информатика и информационни технологии от ПМГ „Баба Тонка“ – Русе – Донка Симеонова и Снежана Тодорова.


  Крайното класиране се определи от представянето на всеки отбор в четирите направления. Всички отбори на ПМГ „Баба Тонка“ – Русе получиха отличия и в четирите категории. За определяне на шампионите и техните подгласници се проведоха преки двубои между най-добрите отбори, от които бяха излъчени шампионите в групите.

  Фестивалът е част от програмата „Роботика за България“, която се организира по идея и инициатива на SAP Labs Bulgaria, в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи”. Програмата е двегодишна, стартира 2015 година и основната й цел е да се обучат менторски екипи от преподаватели, които да сформират отбори от ученици в училищата, в които преподават и бъдат ментори на тези отбори при подготовката им. Тя дава възможност да се изградят състезателни отбори за надпревари по концепцията на FLL (First Lego League).
  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »