Вторник, 18 Декември 2018
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  12.03.2018  » Не ме съди човече в Русе за по-човечно детско правосъдие

  „Не ме съди човече“ бе наречено събитие в Русе, част от националната кампания „За по-човечно детско правосъдие“, което бе проведено от СНЦ „Еквилибриум“ в събота в Mall Rousse.

  Срещата откри координаторът за северен регион на Национална мрежа за децата Иван Тодоров. Мариела Личева – Директор Дирекция „Здравни и социални дейности“ на Община Русе подчерта изключително важната роля на иновативната услуга, която е една от четирите в страната – „Център за правата на децата“ за новия подход на работа с деца в конфликт или контакт със закона. Личева декларира подкрепата на Община Русе за развитието на тази услуга.

  Екипът на Центъра представи същността на работата – подкрепа на децата с трудности в поведението и емоционалното си развитие чрез различни занимания, които са съобразени с техните интереси и потенциал. Специалистите обясниха на гостите, че проблемите на тези деца се дължат на липсата на добра самооценка, трудности в семейната им среда и липсата на адекватна и навременна подкрепа, така че да не прибягват до действия, окачествявани като противообществени прояви. Работата по превенция на рисковото поведение е изключително важна в тази посока.

  Деца и техните родители имаха възможност да „влязат в обувките“ на тези деца чрез играта „Не ме съди, човече“. Доброволци от Младежкия парламент в Русе се включиха в събитието, като разясняваха на посетителите в търговския център целта на кампанията, а именно промяна в нормативната база, свързана с децата правонарушители, която е от 1958 година и е неадекватна за съвременната ситуация.

  Повече за кампанията на Национална мрежа за децата можете да намерите на специално създадения за целта сайт www.Endviolence.nm.bg, където може да се потърси помощ от специалисти и карта с услугите в страната и техните контакти.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net