Сряда, 16 Януари 2019
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  13.04.2018  » 107 ученици откриха добрите новини около нас  107 ученици от 1 до 8 клас откриха, написаха и изпратиха своите добри новини за участие в конкурса „Добрата новина в моето училище, моя квартал и моя град”, обявен от фондация „Бряг”. Те се състезават в две възрастови категории: от 1 до 4 клас и от 5 до 8 клас. Най-много са участниците от ОУ „Отец Паисий” и СУПНЕ „Фридрих Шилер“. В конкурса се включиха още деца от русенските училища „Йордан Йовков”, „Възраждане”, Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“, а също и от „П. Волов” – Бяла и „Св. Св. „Кирил и Методий” – Ряхово.  Освен индивидуалните творби, за изненада на журито, за конкурса се получиха и колективни – от цели класове.

  В комисията за оценка на ученическите авторски новини участват двама журналисти и педагог: председател Маргарита Трифонова и членове Стефка Тодорова и Пламенка Ангелова.

  Темите, развълнували участниците в конкурса, са разнообразни. Децата пишат за училищни и общоградски празници, спортни състезания, благотворителни инициативи, за българските традиции и обичаи, за успелите деца на Русе. Някои млади новинари са изпратили интервюта, а едно дете е написало стихотворение. Част от новините са придружени и от фотографии.

  Най-добрите ученически работи ще бъдат публикувани на страниците на в. „Бряг” и в специално издание по проекта.

  Победителите в конкурса ще бъдат наградени по време на предстоящия през месец май Детски празник „Новинарник”, като датата ще бъде съобщена допълнително. На него ще бъдат поканени всички участници в конкурса и другите дейности по проекта, който се осъществява в партньорство с училище „Отец Паисий”, Регионалната библиотека „Любен Каравелов” и Регионалното управление на образованието в Русе.

  Състезанието е част от проекта „Добрите, лошите и фалшивите новини в медиите и социалните мрежи: създаване на позитивни нагласи у учениците от основния курс към събитията от реалния живот; ранна превенция срещу негативното влияние на агресивните информации в печатните и електронни медии“, който се реализира  по програма „Знание и растеж“, осъществявана от Фондация „Русе - град на свободния дух”, с подкрепата на фондация „Еконт“.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net