Сряда, 16 Януари 2019
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  13.04.2018  » Над 250 абитуриенти разбраха що е то еврофинансиране  Над 250 дванадесетокласници от училища от Русе и областта препълниха залата по време на срещата „Европейските фондове и Русенският университет - заедно за вашето бъдеще“. Организатор бе Областният информационен център – Русе в партньорство с Аграрно- индустриалния факултет на Русенския университет.

  Срещата откри управителят на ОИЦ-Русе Камелия Махакян, която представи ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“ и равния достъп до висше образование чрез студентски евро стипендии и възможността младите българи да получат по-големи шансове за професионално обучение и реализация на пазара на труда чрез практика в реална работна среда. Проф. д-р инж. Пламен Кангалов отбеляза специално, че Русенският университет и факултетът – домакин активно използват европейските фондове, като по този начин предоставят на своите възпитаници и преподаватели възможности за развитие.

  Експертът от ОИЦ-Русе Габриела Стефанова представи проектите „Студентски стипендии – фаза 1“ и „Студентски практики – фаза 1“, финансирани по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж” 2014-2020 г. 41 501 студенти са получили стипендии за успех и специални постижения в страната и над 40 000 студенти до септември 2018 ще завършат своите практики. Доц. д-р Таня Грозева уточни, че 125 са студентите от Аграрно-индустриалния факултет, възползвали се от практическо обучение, а през настоящата учебна година са отпуснати общо 266 стипендии на студенти от Русенския университет.

  Силвия Дончева – експерт в ОИЦ-Русе запозна зрелостниците с възможността да се обучават и да практикуват в чужбина с подкрепата на европейската програма ERASMUS+. Тя им обясни какви са условията и изискванията, как се кандидатства. Малко преди финала бе разиграна томбола сред присъстващите ученици. Късметлиите бяха изтеглени от управителя на ОИЦ Камелия Махакян и получиха подаръци, осигурени от центъра.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net