Петък, 18 Януари 2019
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  20.04.2018  » Директорът на БТА Максим Минчев представя книга в Русе

  Представянето в Русе на новата книга на пътешественика и дългогодишен генерален директор на БТА Максим Минчев „Дюна 45“ на издателство „Хермес“ ще се състои във вторник, 24 април, от 18.00 часа в Екомузея.


  Събитието ще бъде съпътствано с откриването на авторска изложба със снимки на деца от 100 държави. Представянето на книгата „Дюна 45“ и откриването на изложбата с авторски фотографии в Екомузея, маркират началото на литературното турне на Максим Минчев, което ще продължи в още няколко града в България.

  Книгата на Максим Минчев разказва за Намибия – притегателно място за авантюристи и търсачи на приключения. Редакторът Георги Милков казва: „Дюна 45“ звучи достатъчно мистериозно, за да накара мнозина да посегнат към книгата.

  По германски подредена и по африкански неочаквана, Намибия вдъхновява и Максим Минчев, сладкодумния разказвач на истории, посетил 142 страни на пет континента. Това е третата книга от поредицата „Пътешествия с Максим“.

  След Кения, Танзания и Занзибар, а после Кабо Верде, Белиз, Бутан и Палау, предстои едно вълнуващо завръщане в Африка. Този път към групата на Максим и неговите верни спътници се присъединява и един българин, живеещ в Намибия, бивш дипломат, запален ловец и изследовател на южноафриканските племена, най-добрият водач за нашите неуморни пътешественици. Това, което следва, е невъобразимото намибийско очарование, уловено и запечатано между тези две корици."

  Авторът на книгата Максим Минчев споделя, че трудно би определил кои са най-любимите му държави, след като вече е посетил повече от 140. „Съзнавам, че подобни въпроси са малко нелепи. Всички държави са ми любими.

  И все пак напоследък се улавям, че ме тегли към Африка. Затова отново избрах Черния континент за следващата, трета книга от поредицата „Пътешествия с Максим“. След Кения, Танзания и Занзибар в „Alo Boo Safari“ и Белиз, Кабо Верде, Бутан и Палау в „Търсачи на миражи“, сега ще се отправим към малко познатата Намибия.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net