Сряда, 16 Януари 2019
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  15.05.2018  » 15 години дейност отчете екипът на Българо-румънската търговско-промишлена палата


  15 години трансгранична дейност отчете екипът на Българо-румънската търговско-промишлена палата. Палатата се превърна в устойчива структура с утвърдени позиции на водеща организация-партньор на компании и институции по теми и проблеми, касаещи трансграничните бизнес отношения между двете съседни държави. Активните фирми-членове към настоящия момент са 70, целта е да станат 100 до края на годината.

  Присъстваха Ивайло Маринов, началник Служба по търговско-икономически въпроси, Посолство на Република България в Румъния, Раду Молдован, търговски съветник, Посолство на Република Румъния в България, членове на управителния и контролния съвет на БРТПП, представители на фирмите-членове, други гости.


  Дейността на организацията през изминалия отчетен период включва разширена партньорска мрежа, контакти и признание на европейско ниво, членство в БТПП, в Pro Danube International - Австрия, в Клуба на смесените палати, партньорство с бизнес-асоциации в България и Румъния, дългогодишно партньорство в България с РОМЕКСПО – най-големият изложбен център в гр. Букурещ. БРТПП има заявена позиция и извършва активна дейност в сътрудничество с институциите по теми и проблеми от взаимен интерес, сред които - преминаване през ГКПП между България и Румъния, развитие на корабоплаването по Дунава, заетост и мобилност на работната сила.

  Една от водещите цели на Палатата е и поддържането на активна социална ангажираност чрез създадения в края на 2016 г. Българо-румънски детски фонд. Продължава работата и по двата проекта, които стартираха през 2017 година – „ВИЗА - Агенция за трансгранична-трудова мобилност“, финансиран по Програма ИНТЕРРЕГ V-А Румъния- България и проект „ДАНТЕ – подобряване на административните процедури и процеси за вътрешноречния транспорт по Дунав“, финансиран по Програмата за транснационално сътрудничество „Дунав“ 2014-2020.

  Общото събрание взе решение за нов мандат на управителен и контролен съвет на Палатата. След единодушно гласуване бяха избрани следните членове на Управителен съвет: Петко Димитров, изпълнителен директор на Унибел Норд /дъщерна фирма на Белла – България/ Председател на УС, Надежда Ванева, комуникационна агенция 3CON, Стефан Флореску - Hagesan Distribution SRL Дан Робу – European Fair Trade SRL и Светлозар Димитров – InOut Trade. В контролния съвет на палатата влизат доскорошните членове на УС Александър Прокопиев - Политрафик ООД и Моника Кадоган - VIVRE DECO SA. На своето първо заседание, новият УС взе решение Елеонора Иванова да заеме поста Изпълнителен директор на Палатата.

  „Ние сме устойчива трансгранична организация, обединяваща български и румънски компании, които подпомагаме да реализират повече бизнес. – заяви Елеонора Иванова, досегашен председател и настоящ изпълнителен директор на палатата. – Много се радвам, че новият управителен съвет, който избрахме, включва представители на компании, които са наши членове отдавна, но и такива, които се присъединиха през последната година и припознаха нашата организация, като част от своя бъдещ успех.“

  Петко Димитров, новоизбраният председател на УС на БРТПП: „Моите планове за развитие на палатата са да продължим започнатите през 2018-та година проекти и да ги развием по най-успешния начин. Приех предизвикателството да съм новия председател на БРТПП, защото съм член на Управителния съвет от 5 години и работя много за нейното развитие. Когато получих предложението с аргумента, че е важно новия председател да е представител на голяма компания, която вече се е развила в България и Румъния – приех с удоволствие, за да споделя своя опит.“

  Българо-румънска палата е трансгранична бизнес асоциация, активна платформа за обмен на опит, контакти и информация за пазарите на България и Румъния; отговорен и надежден партньор на институциите и бизнеса за развитие на икономическите отношения между двете държави и увеличаване на търговския стокообмен.

  АРЕНА  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net