Сряда, 16 Януари 2019
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  17.05.2018  » През септември Русе е волейбол!


  24 национални отбора в света от 5 различни континента, разделени в 4 групи по 6 отбора ще вземат участие в Световното първенство по волейбол, което през 2018 година се провежда в България и Италия. Русе е един от градовете домакини от 12 до 18 септември.


  По-рано днес, на редовното заседание на Общинския съвет, беше представена презентация за ползите, които ще донесе Световното първенство по волейбол на Русе. Освен, че ще гостуват най-добрите волейболисти на Бразилия, Холандия, Франция, Канада, Египет и Китай, се осигуряват над 120 часа живо телевизионно излъчване от България; над 1 милион телевизионни зрители на мач само за срещите в България; очаква се над 150 000 души да проследят мачовете на живо само в България; телевизионна картина, разпространена в над 80 държави по света; над 500 часа рекламно време в целия свят и специално отредено място с името на града-домакин, в който се играе съответния мач, върху LED системата точно срещу главната ТВ камера.

  На срещата с медиите присъстваха кметът Пламен Стоилов, заедно с неговия екип, Данчо Лазаров – председател на Управителния съвет на Българската федерация по волейбол, Любомир Ганев – член на УС на Федерацията и Максим Христов – мениджър на „Арена Русе“.


  Стоилов заяви, че безпрецедентната подкрепа от Българската федерация по волейбол и фактът, че в Русе се намира най-модерната мултифункционална зала в страната „Арена Русе“, са ключовите фактори, дали възможност на Русе да приеме най-грандиозното спортно събитие в историята на града. По думите на Лазаров стана ясно, че освен престижното събитие, което ще се превърне в празник за всички русенци, градът ще бъде домакин и на Годишното събрание на Българската федерация по волейбол през 2018 година. „Като русенец се чувствам изключително горд първенство от такъв ранг да се провежда именно тук, където има идеалните условия за това. През септември Русе е волейбол!“, сподели от своя страна Любо Ганев, като увери, че в крайдунавския град предстои да се провеждат редица волейболни събития поне няколко пъти в годината.

  Събитието ще бъде съпътствано с различни инициативи и рекламни кампании. Предвижда се оригиналната Купа от Световното първенство да бъде позиционирана на ключово място в град Русе, за да може всеки желаещ да се докосне и снима до нея.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net