Понеделник, 18 Февруари 2019
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  19.06.2018  » ОИЦ-Русе организира събитие за културното наследство


  Областният информационен център – Русе организира мащабно събитие с хора от третата възраст, посветено на Европейската година на културното наследство. Домакин на инициативата ще бъде читалището в Борово на 22 юни 2018 г., петък.

  То е избрано за партньор на ОИЦ-Русе, защото е едно от 6-те читалища в общината, което е получило народни музикални инструменти, озвучителна техника, носии и аксесоари по проект „Експониране на местното етнографско, историческо и природно наследство“ по Програмата за развитие на селските райони 2007 – 2013. По проекта е изработена реплика на Боровското съкровище, създадени са кратки филмчета, озвучени на 5 езика, за местното етнографско, природно и културно-историческо наследство. В рамките на проекта е изготвена и маркетингова стратегия за експониране на тези забележителности.

  Ще присъстват над 200 членове на пенсионерските клубове от Русе, Бяла, Ветово и Иваново на място ще се запознаят с резултатите от този проект на Община Борово. Те ще имат възможност да разгледат репликата на Боровското съкровище и да научат интересни факти за него. Освен това ще видят и чуят изпълнения на самодейците от читалището домакин и така на практика ще установят колко полезна е инвестицията в тях, която общо за 6-те читалища е 90 000 лева. Общата стойност на целия проект е 325 358 лева.

  Областният информационен център - Русе ще запознае участниците и с няколко други проекта в региона в подкрепа на културното наследство, реализирани с европейски средства. Един от тях е осъществен още в предприсъединителния за България период и е свързан с осъществяване на мерки в пещерата Орлова чука, които я правят по-достъпна за посетители, но без да нарушават живота на прилепите, които я обитават. В рамките на събитието възрастните хора ще имат възможност да разгледат пещерата и да си направят пикник сред природата.

  АРЕНА  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net