Понеделник, 18 Февруари 2019
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  21.06.2018  » Поздрав към Разград от кмета на Рим за Античния Абритус


  Поздравления за разградчани от кмета на Рим Вирджиния Раджи ще бъдат поднесени от президента и двама сенатори от най-голямата група за исторически възстановки в света „Gruppo Storico Romano“ по време на историческия фестивал „Античният Абритус“. Серджо Якомони ще връчи документа на кмета на Разград Валентин Василев във вила „Урбана“ в Абритус.

  Акцент в деловата програма на „Античният Абритус 2018” /21-21 юни/ е Кръгла маса на тема „Културен туризъм” под егидата на Министерство на туризма и Министерство на културата, съобщи днес Виолета Антонова – главен експерт в дирекция „Култура, спорт и туризъм“ в Община Разград. Поканени за участие са Николина Ангелкова – министър на туризма, Боил Банов – министър на културата, Даниел Панов – кмет на Обшина Велико Търново и Борислав Йорданов – управител на „Царевград Търнов“. Във форума ще се включат зам.-министърът на туризма Любен Кънчев, Ивайло Петков – директор на дирекция „Международни дейности и инвестиции, доц. д-р Соня Алексиева – експерт PR и маркетинг на туризма, проф. Станимир Трифонов – филмов продуцент и режисьор ще говори за връзката между киното и туризма, а Галена Радославова – директор на Регионалния исторически музей – Разград, ще представи местното културно-историческо наследство.

  Традиционното спортно състезание „Забавен пентатлон” с участието на отбори от училищата и спортните клубове на Разград ще се проведе на 21 юни от 9.00 ч. на Арена за гладиаторски битки в Римския военен лагер край Абритус.

  Пак на 21 юни е „Празник на музиката” във Франция. С подкрепата на Община Разград сдружение „Приятели на Франция” организират концерт „Да правим музика, на празника на музиката”. То ще се състои на открита сцена пред паметника на Майстор Манол, на 21 юни от 18.00 ч.

  В тазгодишната програма на Фестивала „Античният Абритус“ на 22 юни от 21.00 часа на сцената в АР „Абритус“ ще бъде представен проектът на „Мистерията на българските гласове” с участието на Лиса Джерард, изпълнителка на саундтрака от филма „Гладиатор|”. Програмата на концерта съдържа произведения от новия албум на Мистерията „БууЧииМиш”. Автор на песните е Петър Дундаков, който ще бъде в Разград и лично ще представи проекта. Дора Христова е диригент на хора. В концерта участват бийтбоксърът Александър Деянов – Скилър, най-добрата гъдуларка в България Христина Белева и изтъкнатият китарист Петър Миланов. При дъждовно време концертът ще се състои в залата на Общински културен център от 20.00 часа.

  Тази година фестивалът „Античният Абритус“ ще премине под знака на Европейската година на културното наследство 2018 и Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

  e-Razgrad

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net