Сряда, 22 Май 2019
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  10.10.2018  » Ще има ли бира през 2027 година?

  WWF стартира мащабна кампания в защита на европейските закони за реките
   
  Ще има ли бира през 2027 година? Зад тази шеговита провокация се крие съвсем сериозното опасение за питейната вода на Европа – близо 2/3 от нея са в лошо състояние, а законите, които са създадени за да я опазват, са под заплаха.


  Затова WWF, заедно с още 100 организации от неправителствения сектор, започват нова кампания, с която призовават Европейската комисия да не променя законодателството на Европейския съюз, тъй като то защитава всички източници на прясна вода – от реки, потоци и езера, до влажни зони и подпочвени води.
   
  Виртуалната кампания, наречена „Живи реки“, се оглавява от
  WWF, Европейското природозащитно бюро, Алианса на европейските риболовци, Европейската речна мрежа и Wetlands International, които заедно формират Коалиция „Живи реки“.
   
  Кампанията разгръща въображаеми сценарии за бъдещето на бирата за да
  окуражи европейските граждани да се включат в публичната консултация на Европейската комисия във връзка с Рамковата директива за водите на ЕС. Тази консултация, която ще продължи до 4 март, е единствената възможност за широката общественост да изрази мнението си за европейското законодателство за реките. А нашата кампания предлага удобен инструмент за гражданите да покажат своята подкрепа и да защитят силната и ефективна законодателна рамка.
   
  Макар че сценариите, обрисувани в кампанията, може да изглеждат крайни, бирените производители действително се притесняват за бъдещото качество на водата в Европа. Те осъзнават, че способността им да произвеждат бира с добро качество зависи пряко от защитата и устойчивото управление на водните ресурси. По тази причина застават твърдо зад Рамковата директива за водите на ЕС в сегашния ѝ вид.

  Всеки, който иска да подкрепи кампанията „Живи реки“ и да заяви мнението си пред Европа, може да го направи тук.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    30.04.2019 - ПО СЦЕНИТЕ НА РУСЕ май
  ПЪЛНА ПРОГРАМА

  всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net