Петък, 22 Март 2019
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  16.10.2018  » Хакатонът на NASA в Русе и в ощe 200 града по цял свят


  В края на тази седмица, 20-ти и 21-ти октомври, ще се проведе най-големият хакатон в света International Space Apps Challenge. Той се организира под егидата на NASA и тази година ще се проведе едновременно в около 200 града по цял свят.

  Русе се включва за втора поредна година, като състезанието ще се проведе в Русенския университет. Откриването е в събота, 20-ти октомври, от 10 часа в зала 2Г.204 (Сименс). Регистрацията започва час по-рано пред същата зала. На територията на България, хакатонът ще се проведе също и в София, Пловдив и Бургас.

  Състезанието е насочено към всички, които се интересуват от авиация и космонавтика, информационни технологии, роботика, климатология, геология и други области от света на науката и технологиите. В рамките на 2 дни хора от всякакви възрасти и с всякакви професии, индивидуално или в екип, ще имат възможността да предлагат иновативни решения на актуални проблеми в съответните области. Тази година предизвикателствата, обявени от NASA са свързани както с подобряване на живота на Земята, така и с изследване на космоса. Конкретните предизвикателства са детайлно описани тук: https://2018.spaceappschallenge.org/challenges/

  Екипите избират предизвикателство и представят проект, който решава определен проблем в дадената област. Проектите най-често биват разработване на програмни продукти (десктоп, уеб, мобилни), апаратни устройства (роботи, дрони и др.), анализ и визуализация на данни или концепции за решаване на даден проблем. Могат да се представят както на ниво прототип, така и във вид само на идея.

  Двата най-добри екипа от всяка локация в България продължават да се борят на глобално ниво. В последните няколко години български отбори редовно се класират в ТОП 5 в света.

  Желаещите да участват трябва да се регистрират в официалния сайт на събитието на адрес: https://2018.spaceappschallenge.org/locations/ruse/. Всеки участник се регистрира индивидуално, а в деня на откриването от NASA ще активират възможността за създаване на отбори.

  АРЕНА  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net