Четвъртък, 9 Юли 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  15.02.2019  » Над 200 ученици с грамоти за деца с изявени дарби


  Над 200 ученици получиха грамоти по време на церемония по връчване на грамотите на деца с изявени дарби от град Русе за 2018-а година. На събитието отличията връчиха кметът Пламен Стоилов, ректорът на РУ „Ангел Кънчев“ и председател на ОбС-Русе проф. Христо Белоев, началникът на РУО Русе Росица Георгиева, директорът на дирекция „Култура и образование“ Ирена Петрова. Присъстваха още началникът на отдел „Образование, младежки дейности и спорт“ Сашо Щерев, директори на училища, преподаватели, треньори, родители и гости.

  „Изключително съм горд от вашите успехи, защото вие сте  бъдещето на нашия прекрасен град. Пожелавам ви да надграждате високите си резултати и да бъдете все така амбициозни и талантливи, да бъдете лидери“, обърна се кметът Стоилов към учениците в началото на церемонията и отправи благодарността и признателността си към усилията и всеотдайността на преподавателите и родителите.

  Общо 184 възпитаници от 10 общински и 5 държавни училища са получили допълнително материално стимулиране през 2018-а година на стойност от 14 280 лв. Средствата са от предвидените в бюджета на Община Русе за подпомагане на деца с изявени дарби. Финансовите стимули са за призови класирания от конкурси в областта на културата, изкуството, науката и спорта – общински и регионални етапи, от национални олимпиади, състезания, държавни първенства по различни видове спорт, ученически игри и други.

  С едногодишни стипендии в размер на 135 лв. месечно са отличени общо 19 ученици, от които 5 ученици от Профилирана английска гимназия „Гео Милев“, 8 ученици от Профилирана математическа гимназия „Баба Тонка”, 2 от Средно училище „Васил Левски“, 2 ученици от Средно училище за европейски езици „Свети Константин-Кирил Философ”, 1 ученик от СУ „Възраждане“ и 1 ученик от СУ „Йордан Йовков“. Те са завоювали първите места на Националното състезание по математическа лингвистика, ХХХІІІ Национална олимпиада по информатика, Национална олимпиада по астрономия, Национална олимпиада по география и икономика, Държавно първенство пневматично оръжие мъже, жени, юноши и девойки, Европейска олимпиада по информатика и други.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »