Събота, 15 Август 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  26.02.2019  » Без камиони по пътищата в празничните дни от 1 март  Транспортните фирми вече сами ще бъдат отговорни с това да спират камиони и тирове по празниците, когато движението им по магистрали и първокласни пътища е забранено.

  Заповедта е на Агенция “Пътна инфраструктура” и важи за цялата 2019 година.

  Досега при налагане на временна забрана за движение от Пътна полиция имаха ангажимент да осигурят място, където тировете да спрат, за да изчакат отминаването на ограничението, пише „24часа“. Вече шефовете на тираджиите трябва да ги информират за забраните или да им осигурят място, където да изчакат, докато има забрана за движение по натоварените пътища в почивните дни.

  Новите правила ще бъдат тествани за пръв път на 1 март, петък. Той е последният работен ден преди националния празник 3 март, който е в неделя. Затова почивен ще е и понеделник. Така в петък ще има забрана тировете да се движат по магистралите от 16 до 20 ч.

  Тежкотоварните автомобили няма да могат да преминават и по пътищата от Ребърково до Ботевград, Ботевград до Кулата, пътен възел Коритна до Шумен, Русе – Търново, Калотина – София, околовръстното на София, Варна – Бургас и пътя Бургас – Царево. Забраната няма да важи за автомобили, превозващи опасни или живи товари, както и бързоразвалящи се стоки.

  Същата забрана ще е в сила, но от 14 до 20 часа и на 4 март, понеделник.

  “Тъй като няма да има организация от наша страна да спираме тировете, призоваваме фирмите да уведомят служителите си, че по време на забраната ще има контрол. Който е навлязъл срещу знака, ще бъде глобен с 300 лв., а книжката му ще бъде отнета за месец. Регистрацията на камиона пък ще бъде свалена за месец”, казва комисар Рапчев. Той обясни, че санкциите са заложени от 2017 г. в Закона за движение по пътищата. Забраната ще важи и на Великден, Гергьовден, 24 май, 6 и 22 септември, както и Коледа. Тя ще е в сила всеки петък и неделя и през летния сезон – от 1 юни до 15 септември, но забранените за тирове участъци ще са други.

  АРЕНА  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »