Сряда, 17 Юли 2019
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  18.03.2019  » Антоний и Клеопатра с Ралф Файнс на голям екран в Русе


  „Антоний и Клеопатра“, заглавие от афиша на Националния кралски театър, ще бъде показано на голям екран у нас през март и април –  като част от програмата „NT Live“. Спектакълът с продължителност 3 часа и 40 мин. ще бъде показан в „Синема Сити“ със субтитри.

  Първата прожекция на „Антоний и Клеопатра“ е на 20 март от 19 ч. във всички кина на „Синема Сити“ в София, Пловдив, Бургас, Русе и Стара Загора. Втората прожекция на 3 април е само в киното в „Мол София“.

  В главните роли Ралф Файнс и София Оконедо впечатляват британската критика – „Таймс“, „Обзървър“, „Файненшъл Таймс“ дават 5 от 5 звезди, „Гардиън“ и „Тайм Аут“ – 4. Признание двамата актьори получават и от театралите – за ролите си получават награда от „Evening Standard“ за най-добро актьорско изпълнение.

  Постановката е на Саймън Гудуин и идва директно от лондонската сцена – спектакълът е от новия сезон и се игра в британската столица до последните дни на януари. От същия режисьор българската публика е гледала „Любовни стратегии“, „Дванайсета нощ“ и „Човек и свръхчовек“ в рамките на „NT Live“.

  Сюжетът ни връща в периода след смъртта на Цезар. Рим е управляван от генерал Марк Антоний и другарите му – защитници на Вечния град. Но в близост до разлюляната от брожения империя се заражда нова трагедия: любовта между египетската царица Клеопатра и Марк Антоний. В съдбоносната борба между любовта и дълга, страстта се превръща в катализатор на войната.

  Прожекциите са част от програмата „NT Live“ на Британския национален театър за излъчване на хитови театрални продукции от Обединеното кралство в кина по целия свят. У нас се организира в партньорство с Британския съвет и Програма „Култура“ на Столична община.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    01.07.2019 - ПО СЦЕНИТЕ НА РУСЕ юли
  ПЪЛНА ПРОГРАМА

  всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net