Събота, 11 Юли 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  22.03.2019  » Питат русенци за работата на Областна администрация
  Проект, насочен към повишаване на гражданското участие в работата на Областна администрация Русе и за подобряване на прозрачността й, започна днес. Целта е създаването на възможности за засилено участие на гражданското общество в управлението.

  Акцент ще бъде поставен и върху създаването на предпоставки за увеличаване прозрачността в работата на администрацията и подобряване на имиджа й като орган на изпълнителната власт, като затова ще бъде въведен и нов иновативен механизъм за обратна връзка с гражданите. Това се очаква да доведе до повишаване капацитета на администрацията за ефективна комуникация с гражданите, техните организации и бизнеса, както и подобряване координацията между партньорите при реализирането на съвместни бъдещи инициативи и проекти.

  Дейностите, които са предвидени, включват извършването на проучвания на добри практики, а също и изготвянето на анализи и препоръки за работата на Областната администрация. Освен това ще се осъществява граждански и медиен мониторинг и ще се разработи модел, свързан с подобряването на гражданското участие в процесите на изпълнение и формулиране на политики.


  Служителите от Областната управа ще преминат курс за подобряване на комуникационните и презентационни умения. Ще бъде проведена и широка информационна кампания, включваща реализирането на две инициативи „Отворени врати“ в администрацията, разпространението на брошури и организирането на еднодневна кръгла маса, целящи запознаването на по-голям кръг от граждани с дейността и функциите на областния управител.

  Днешната пресконференция е част от дейностите по проект № BG05SFOP001-2.009-0069 „Областна администрация – Русе през погледа на гражданското общество“, който се изпълнява от Клуб „Отворено общество“ – Русе в партньорство с Областна администрация Русе.

  Проектът, който е на обща стойност 89 316 лв., се финансира по Оперативна програма „Добро управление“ от ЕС чрез Европейския социален фонд – процедура BG05SFOP001-2.009 Повишаване на гражданското участие в процесите на формулиране, изпълнение и мониторинг на политики и законодателство.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »