Петък, 14 Август 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  08.05.2019  » Задава се 11-то издание на Danube Sunset Sessions

  В началото на четвъртия сезон, единадесетото издание на Danube Sunset Sessions - Solis Occasum 2019 се очертава да бъде доста пъстро и ... родно.


  На римска крепост Sexaginta Prista на 18 Май 2019 в Европейска нощ на музеите, под открито небе ще се съберат трима артисти от Русе, създаващи своята музика независимо един от друг и с особена любов към публиката си. Дали случайно или нарочно не може да се твърди, но организаторите имат желание в едно издание на Danube Sunset Sessions да бъдат вплетени звук и ритъм от утвърдени денс и етно стилове в унисон с прекрасната гледка към река Дунав, която се открива от крепостта. Това разбира се е възможно само ако на една сцена се съберат различни по характер и звучене автори и артисти. KOPRIVA, MILESH и RudeBrutal са готови за това предизвикателство!  Домакините от Регионален исторически музей - Русе отново ни се довериха, след като през 2018 отново в рамките на Европейска нощ на музеите превърнахме крепостта Sexaginta Prista в място с особен музикален и визуален магнетизъм. Най-хубавото е, че успяваме да привличаме и задържаме вниманието на широка по възраст аудитория, което е изключително трудно в наситения на кратки приключения и къси емоции цифров свят.
  Накратко за участниците в единадесетото издание на Danube Sunset Sessions - Solis Occasum 2019:


  MILESH
  Павел Анастасов - MILESH

  Роден в Русе, с наследено чувство за музика и ритъм. Завършва образованието си в Румъния, където среща по-добра реализация за музикалните си изяви и по-гладна за съвременна музика и експериментален звук аудитория.

  За MILESH правенето на музика с чувство е по-важно от правенето на музика "за да бъдеш харесван". Експериментира с breackbeat, minimal house/techno и разбира се всичко стоящо между тях.
  " Важно е човек да предава енергията си и емоцията чрез музика. Аз правя така и ако това докосне и се хареса на някой друг, се чувствам невероятно."

  "Вътрешният мир е в това близките ти хора да те подкрепят докрай, непознатите да оценят музиката ти и да не се влияеш от мнението на хейтърите, защото без тях няма да е интересно."


  Ваяна Ташева - KOPRIVA

  Солов музикален артист предлагащ многопластова музика, създавана на живо пред аудиторията с помощта на наслагване на повтарящи се мотиви, гласови и други акустични семпли. Неординарни текстове, в които слушателят може да открие различни и често странни взаимовръзки между чудесно изпятите или изговорени думи. В стиловата ориентация могат да се открият елементи на актуални стилове и непреходни етно мотиви. В комбинация с неподражаемото сценично поведение KOPRIVA успява да привлича вниманието на всички възрастови групи хора. Изявява се и като street artist и като участник в различни фестивални програми. Колаборира със "себеподобни" и не спира да търси нови музикални измерения.

  "Мотивира ме това, че днешният ден е наш – на моето поколение, на твоето поколение и ние сме тези, които променяме Света."
  "Всеки с вкуса си" – казал Дяволът и се метнал гол в Копривата."

  Андрей Тотев - RudeBrutal

  Дигитален артист още от миналия век. Автор и продуцент на стотици аудиовизуални продукти включително и на синхронизирани аудиовизуални, светлинни и лазерни инсталации, понякога дори е дори и DJ.

  Близо 20 години работи основно в областта на Digital Signage където "да си на върха на острието" е ежедневна битка. Особеният му поглед към заобикалящият ни свят често е причина да търси нестандартни решения дори в музикалните си продукти. В далечното минало с негова музика са реализирани няколко театрални постановки, съвременни балетни произведения и дори куклени театри. Напоследък музикалните му изяви се ограничават само в актуалните актуални денс стилове.

  Лейбълът му Media Frames освен с музикални продукции се фокусира и върху създаването на нестандартни изяви, където на живо автори, продуценти, DJ-и и други артисти да достигнат аудиторията си в непринудена обстановка.

  "Хоби е онова за което си плащаш, а професия е онова, за което ти плащат. Предпочитам да превъртя своите хобита в професия. Само така мога да зная къде точно се намирам в момента".

  Последователност на участията:
  Danube Sunset Sessions - Solis Occasum 2019 (Line-Up)
  19:00-20:00 RudeBrutal (Welcome DJ Set)
  20:00-21:00 Kopriva (Live)
  21:00-21:30 RudeBrutal (Live Tech & Electronic)
  21:30-23:00 Milesh (DJ Set)


  Полезни линкове:
  Организатор: Медия Фреймс
  Връзка към събитието във Facebook:
  Страница на домакините:
  Допълнително:
  > Kopriva (Soundcloud):
  > Milesh (Soundcloud):
  > RudeBrutal (Soundcloud):
  > Регионален Исторически Музей - Русе (Facebook):
  АРЕНА
  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »