Понеделник, 6 Юли 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  16.05.2019  » Изложението Уикенд туризъм 2019 бе открито днес в Русе


  15-тото туристическо изложение „Уикенд туризъм Русе“ и 12-ти Фестивал на туристическите анимации бяха открити днес в Доходното здание. В рамките на изложението ще се проведе и „Джаз уикенд“. С приветствие се включиха министърът на туризма Николина Ангелкова и кметът на Община Русе Пламен Стоилов.

   

  „Всяка година през месец май в Русе се провеждат едни от най-значимите събития в Дунавския регион в рамките на това прекрасно изложение, което през годините става все по-успешно и привлича изключителен интерес. Дунавските общини са припознали развитието на туризма като приоритетна секторна политика на местно и регионално равнище и ще продължим да развиваме тази сфера и да утвърждаваме Русе като туристически център с висок потенциал“, заяви Стоилов. „Русе бележи изключително високи  резултати в туристическия сектор, които са резултат от съвместните усилия на местната власт и на правителството в тази сфера – за миналата година в областта са регистрирани над 184 хиляди нощувки, което е почти с 28% ръст в сравнение с 2017 и ръст на приходите с 22%“, сподели Ангелкова.

   

  Днес и през следващите два дни, русенци и гости на града могат да посетят над 160 щанда в центъра на града.

   

  В тазгодишното издание на „Уикенд туризъм“ се включват 27 Общини, които представят свои щандове - на музеи, туристически агенции, хотели, винарски къщи, занаятчийски ателиета и организации, свързани с туристическия бранш. Най-малките гости на изложението ще могат да се включат в различни игри, сред които Площадка за безопасно движение, Лента Скайлайн и други. Начало на кулинарните предизвикателства днес даде Иван Звездев, който в първия ден на изложението направи кулинарни демонстрации в продължение на няколко часа. Щафетата ще поемат бъдещите мастер-шефове, които на 18-ти май ще вземат участие в  Кулинарното състезание за деца  „Като шеф готвачите“.

  След откриването, в хотел „Дунав“ започна Кръгла маса, организирана от Министерството на туризма под надслов „Култура и туризъм в Дунавския регион – какви са предизвикателствата на следващото десетилетие?“

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »