Вторник, 7 Юли 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  03.07.2019  » Полиция и пожарна с атрактивни демонстрации за празника


  Тази година служителите от Областна дирекция на МВР – Русе и Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Русе ще отбележат професионалния си празник 5 юли с няколко инициативи на 3 и 4 юли 2019 година.

  Днес от 9.00 до 12.00 часа ще има Ден на отворени врати в сградата на на бул. Ген. Скобелев 49. Всеки посетител ще може да получи необходимата информация или да потърсят отговор на въпроси.  На разположение ще бъдат началниците на сектори и звена. Отворена за посетители, в същото време, ще бъде и сградата на Втора РСПБЗН – Русе, намираща се на бул. България 300. В двора на дирекцията ще има демонстрация на полицейска, противопожарна и криминалистическа техника и оборудване.

  На 4 юли ще бъде проведена официална церемония пред монумента на Признателността към поколенията служители, посветили живота си в служба на обществото, намиращ се пред сградата на ОДМВР – Русе, бул. Генерал Скобелев 49. Ще се сформира представително униформено подразделение и ще се състои тържествено поднасяне на венци и цветя.След церемонията пред сградата, в конферентната зала в ОДМВР – Русе ще се проведе тържествено събрание на служителите от ОДМВР-Русе по случай професионалния празник и 140 години от създаването на вътрешното ведомство. В навечерието на професионалния празник на МВР – 5 юли, в Регионален исторически музей – Русе ще се състои официално откриване на изложба  „Спасеното наследство“, от 14:00 часа на 4 юли.

  Изложбата представя 189 находки, предадени в Регионален исторически музей – Русе със съдействието на Областна дирекция на МВР – Русе. Нейна основна цел е да покаже едни от най-представителните културни ценности, съхранени при борбата с иманярството и нелегалния трафик, благодарение на дейността на МВР. Въз основа на високата им художествена стойност, те успешно са вписани в постоянните експозиции на музея.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »