Неделя, 27 Септември 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  03.09.2019  » Е-платформа за обучение на студенти представиха в РУ


  Заключителна среща по проект "Приложение на цифрови обучителни материали в инженерното образование" се проведе в Русенския университет. Събитието се организира в рамките на проект „Engineering Student Centered Learning Approaches“ (ESCOLA), финансиран по програмата ЕRASMUS+, КА203.

  Водеща организация на проекта е Егейският университет (EGE), Турция, а партньори са организации от Дания, Полша, Холандия, Ирландия, Испания и екип от Русенски университет, с ръководител проф. д-р Николай Михайлов. Основната цел на проекта е разработване на обучителна електронна платформа за подпомагане на обучението на студенти от инженерните специалности.

  Професор Михайлов представи накратко проекта, участващите колективи и основните резултати по изпълнението му. Ректорът на университета чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев припомни, че университетът има дългогодишен опит в разработването на проекти за дигитализация на образованието в България и сподели увереността си, че постигнатите резултати ще бъдат отправна точка за подготовката и изпълнението на нови инициативи.

  Екипът от българска страна представи разработената електронна платформа за обучение и демонстрира работата с нея. В рамките на проекта са разработени учебен план и съответните модули за обучение. За всеки модул са подготвени презентации, видео материали и тестове за контрол.

  В обучителния семинар участваха: учители от училища – ПГО „Недка Иван Лазарова“, ПГЕЕ „Апостол Арнаудов“, ПГПТ “Атанас Буров“, старши учители по информатика и информационни; преподаватели от университети - ШУ „Епископ К. Преславски“, ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, както и представители на фирми и фондации - Соларис М ООД, Фотолитикс ООД, РУО, Мастер ООД, НТС – Русе, Фондация "Русе - град на свободния дух", РТИК, Siemens България.

   АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    25.09.2020 - КИНОПРОГРАМА Cinema City Русе
  25 септември - 1 октомври

  всички интервюта  »