Вторник, 7 Април 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  09.09.2019  » Театър на Бузлуджа и изложба Нонумент в Музея на хумора


  Почти в своя край, 24-ото Габровско биенале на хумора и сатирата в изкуството представя Нонумент – изложба в Музея на хумора и сатирата в Габрово и представление на група ЛИГНА (Германия), Стефан А. Щерев и с музика на Емилиян Гацов – Елби, което ще се състои пред Чинията на връх Бузлуджа.


  Финалната поанта на тазгодишното издание на Габровското биенале се завърта около темата история, паметници и Бузлуджа. На 13 септември, от 18.30, в Музея на хумора и сатирата в Габрово се открива изложбата „Нонумент“, която представя авторската селекция на платформата Nonument.org на паметниците, създадени като възхвала на политически или исторически събития. Интересни примери от Централна и Източна Европа, сред които силен акцент е паметникът на връх Бузлуджа, изграден по поръчение на Българската комунистическа партия през 1981-ва.


  Изложбата представя документални материали, фотографии и филми от проектирането, планирането, строежа, функционирането, затварянето, разграбването и разрухата на монумента, както и карикатури и вицове с познати метафори и скорошни исторически събития.


  Ден по-късно, но, на 14 септември, от 14 часа на връх Бузлуджа, пред  Дом-паметника на БКП ще се представи и интерактивният спектакъл „Нонумент“. Пърформънсът е под формата на пиеса за слушане, в която публиката участва активно, следвайки провокативните насоки, които й дават организаторите. Комуникацията осъществява, благодарение на смартфони и слушалки, които трябва да си носите. Организаторите на събитието – са осигурили транспорт от сборни пунктове в Габрово, Казанлък и Велико Търново.

  За повече информация следете сайта на Биеналето и фб страницата му.

  Проектът се реализира с подкрепата на Програма „Творческа Европа” на Европейската комисия, Национален фонд „Култура” и със съдействието на Областна управа Стара Загора.

  АРЕНА  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »