Събота, 28 Март 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  01.10.2019  » Галин Григоров: С нови критерии за третата възраст

  ПЛАТЕНА ФОРМА

  Кандидатът за кмет на Русе Галин Григоров, издигнат от местната коалиция „ВМРО –Българско национално движение(НФСБ)“, се срещна със свои симпатизанти и жители на Мартен в гостоприемния  пенсионерски клуб „Здравец“, където го посрещнаха негови съграждани и председателката на клуба Пенка Николова. 

  Клубът на третата възраст в най-младия град на Русенска област вече има 36-годишна история и може да се похвали със сериозно присъствие в културния живот на община Русе. Домакините на срещата, която се проведе в Международния ден на възрастните хора – 1 октомври, разказаха за постиженията на фолклорната група и заниманията по интереси.


  „Популярността на мартенската фолклорна група носи славата на най-новия град в Русенска област и на региона не само с присъствието си на сцените на местните тържества и празненства, но и на авторитетни, национални фестивали за автентичен фолклор. За мартенските обичаи и обреди с любов и уважение говорят и в северната ни съседка Румъния, където съставите към пенсионерския клуб редовно гостуват. Мисля, че жизнеността на тази неостаряваща обич към българското и българщината и заразителният пример на нашите майки и бащи от Мартен трябва да се поощряват и да се подпомагат много повече“, подчерта Галин Григоров.

  В интересния разговор и дискусията  бяха обсъдени части от управленската визия на Галин Григоров по отношение на публичните средства, които преимуществено ще се заделят за пенсионерските клубове и техните състави. „Ние ще работим с нови критерии за третата възраст, защото тя е като златно и благородно покритие върху грапавините на модерното ни и задъхано ежедневие. Възрастните русенци заслужават  не само такт и съпричастност, но и безусловна подкрепа, защото те са минали по пътя, по който и на нас е предопределено да преминем. Аз съм доволен от обменените мисли и становища и разбирам, че има неизчерпаеми резерви – не само финансови- в начините да се подпомогне дейността на пенсионерските клубове по места“, каза в заключение Григоров.


  КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »