Понеделник, 3 Август 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  02.10.2019  » Галин Григоров: Фронтова линия от социални неравенства пред военноинвалидите

  платена форма

  Кандидатът за кмет на Русе Галин Григоров, издигнат от местната коалиция „ВМРО- Българско национално движение(НФСБ), се срещна с представители на клубовете на военноинвалидите в Русе. В откровения разговор стана дума за сериозните препятствия пред близо 100-те членове на организацията, с които те се сблъскват в търсенето на социална реализация и достоен живот в общността на здравите и трудоспособни свои съграждани.

  „Това са хора, които са дали всичко от себе си за България. Ако имаме възможност да управляваме социалните дейности на общината в тези особено чувствителни сектори на т.нар. „уязвими групи“, аз съм помислил за нови варианти в това отношение. Смятам, че възможностите за постигането на максимален ефект на социалните и здравните грижи, които полага общината, ще откликнат резултатно на нуждите на тези хора, защото те, колкото и да са малко, са неделима част от хуманния модел на правовата, демократична държавност“, подчерта Галин Григоров.

  Кандидатът за кмет на местната коалиция „ВМРО-Българско национално движение (НФСБ)“ се ангажира да търси съдействие на законодателно равнище чрез народните представители на ВМРО и НФСБ за експертно преразглеждане на някои от текстовете в новия проектозакон за възрастните хора. Определени детайли и точки от разработената нова нормативна база, могат да бъдат фиксирани в закона в полза на военноинвалидите и близките на загиналите при изпълнение на военния си дълг. Това може да стане между първо и второ четене в Парламента.

  „Трябва да бъдем експедитивни и да получим възможно най-бързо конкретни предложения от тези организации, става дума и за работата на ТЕЛК по места, за критерии и отношение към всеки индивидуален случай, за да няма ощетени и огорчени военноинвалиди, изоставени на фронтовата линия на безсърдечието и незаинтересоваността“, обобщи в края на полезната среща Галин Григоров.

  КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

  АРЕНА  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »