Петък, 29 Май 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  07.10.2019  » Пенчо Милков обяви платформата си за управление на Русе


  платена форма

  Кандидатът за кмет на Русе Пенчо Милков, издигнат от местна коалиция "БСП за България", представи платформата си за управление на общината.
  Основни принципи, заложени в платформата за управление са: единност; компетентност; прозрачност; почтеност.

  Единно управление означава, че ще се обединят силите, знанията, идеите и потенциалът на всички обществено отговорни граждани и организации на територията на община Русе. Всеки експерт в дадена област, учен, общественик и гражданин ще има възможност да допринесе за развитието на русенската общност. Не толерирам агресивното политическо противопоставяне и познатото до днес деление "или си с нас, или си против нас".

  Компетентно управление е това, при което от кмета, през общинските съветници, до работещите в администрацията, на почит ще бъдат лицата с изявена професионална компетентност, без значение от партийната им принадлежност, пол, възраст, етнос, религия или други различия. Предвиждам в община Русе да се възприемат най-иновативните и добри практики за управление при обществена информираност и обсъждане.

  Прозрачно управление означава, че общината ще бъде като стъклена сграда, в която всяка процедура, документ или плащане ще могат да бъдат установени от гражданите, за да могат да си направят точен извод за процесите по управление и начина, по който се разходват публичните средства. Тук включвам и изграждането на Обществен съвет към кмета на община Русе, в който ще могат да участват всички желаещи граждани и ще се поставят за обсъждане желаните от русенци теми. Ще съдействам в Русе да заработи местен, действащ на територията на общината, омбудсман - обществен посредник, който да е коректив на управлението и на когото гражданите да доверяват информация и да търсят съдействие при нарушаване на техните права. По инициатива на община Русе и на граждани ще се провеждат местни референдуми и допитвания до хората от общината или отделен квартал и населено място по важните за тях въпроси, преди да се пристъпи към тяхното решаване.

  Почтено управление означава, че ръководството на общината ще проявява абсолютна непримиримост и борба с корупцията, с неприемливите за гражданите на Русе практики. Предвиждам непрекъснат диалог с хората и всеки би могъл да посочи нередности или да даде съвет за оптимизиране на процесите в общината. В понятието се включва нетолерантност към поведение на служители, което противоречи на добрите нрави и е обществено неприемливо.

  Главна стратегическа цел в управлението ще бъде повишаване качеството на живот на русенци чрез изградена конкурентна икономика и създадена привлекателна жизнена среда. А това ще бъде възможно с ускоряване на социално-икономическото развитие на областта, повишаване на инвестиционната атрактивност, подобряване на инфраструктурната осигуреност на територията и стимулиране на интегрираното градско развитие.

  Управлението ще поеме отговорност в следните ключови направления: за чист въздух и зелен град; отлична среда за живот и работа; икономическото развитие на общината и повишаване стандарта на живот; сигурност и спокойствие на гражданите; мерки за спиране тенденцията за намаляване на населението; развитие на общинския автотранспорт; подпомагане на трите нива на образование в общината; русенци да имат достъп до качествено здравеопазване, подкрепяно от общината, да се повишава здравната им култура; интензивна подкрепа на духовния и културен живот; активни в подкрепата на спорта; използване на най-нови технологии и въвеждане на Русе в 21 век; специална грижа за децата и възрастните хора; без ненужни промени в общинските наредби и правила и при хората в общинската администрация и предприятия.

  Основната визия за развитието на град Русе е неговото изграждане от догонващ град в иновативен град, който се движи с мащабни стъпки в посока трансформирането му като Северната столица на България.
  Пълният текст на платформата е публикуван на http://penchomilkov.com/platforma%20na%20Pencho%20Milkov.html

  КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »