Неделя, 20 Септември 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  21.11.2019  » Русенската и букурещката камари ще си сътрудничат


  В Букурещ днес официално бе подписан Меморандум за сътрудничество между представители на Русенската търговско индустриална камара и Букурещката търговско индустриална камара. От българска страна документът бе подписан от Маргарит Вутов, председател на РТИК, а от румънска – от председателя на БТИК - Костика Мустаца.

  По време на церемонията бе направена и историческа препратка към корените на двете камари – Русенската води началото си от 1890 г., а Букурещката – от 1860 г. Г-н Мустаца коментира, че България е много подходяща дестинация за румънския бизнес, заради дългата история на сътрудничество между двете страни, и изрази надежда, че и след днешните събития ще се откриват много нови възможности за развитие на трансграничния регион. Той засегна и един от основните проблеми пред бизнеса от двете страни на река Дунав – трудностите при преминаването на границата, и нуждата от съвместна работа с институциите за решаването му.


  С настоящото споразумение се цели заздравяване на икономическото сътрудничество и развитието не само на регионите Русе и Букурещ, но индиректно и на България и Румъния. Двете организации се ангажират да работят заедно в търсене на нови търговски възможности, чрез периодична обмяна на пазарна информация, обмяна на добри практики в сферата на търговското законодателство в опит за преодоляване на правните пречки пред развиване на бизнес, и множество възможности за включване на пазара за своите членове.

  В тази връзка всяка от страните ще подпомага организирането или участието в международни панаири, специализирани изложения, икономически и технически панаири, информационни бюра, симпозиуми, семинари, конференции и други средства за насърчаване на търговския обмен и разширяване на икономическото сътрудничество.

  Двете камари ще провеждат и съвместни консултации при своите дейности в общи международни структури, на първо време в Дунавската федерация на търговските камари.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »