Неделя, 27 Септември 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  30.11.2019  » Жива картина отбелязва 135-годишнината на Пети Дунавски пехотен полк

  В Русе ще бъдат отбелязани 135 години от създаването на Пети Дунавски пехотен полк. Събитието ще се състои днес, 30 ноември. Програмата включва представяне на униформи и въоръжение от Сръбско-българската, Балканската, Първата и Втора световни войни.

  Ще бъде пресъздадена и жива картина "Български герои", с която ще бъдат припомнени героичните моменти от миналото на Пети полк, ще има и възстановка - превземане на "картечно гнездо", което е едно от най-рисковите военни действия и специалитет на Българската армия.

  В Регионалната библиотека "Любен Каравелов" ще бъде открита и изложбата "За Бойната слава на Русе и България", която включва подбрани снимки от живота на Пети дунавски пехотен полк, отличия, документи, книги - собственост на членове и симпатизанти на дружество "Традиция" в Русе.

  Програма:

  11:30 часа, пл. „Батенберг“: Представяне на униформи и въоръжение от Сръбско-Българската, Балканската, Първа и Втора световни войни

  13:00 часа, пл. „Батенберг“: Жива картина „Български герои“: Представяне на героични моменти от миналото на 5-ти полк, превземане на „картечно гнездо“ – едно от най-рисковите военни действия и специалитет на Българската армия.

  Поднасяне на венци и цветя пред паметника на 5-ти пехотен дунавски полк. Заукопойна молитва за загиналите.

  13:30 часа, Регионална библиотека „Любен Каравелов“: Представяне на изложба „За Бойната слава на Русе и България“: подбрани снимки от живота на 5-ти дунавски пехотен полк, отличия, документи, книги - собственост на членове и симпатизанти на Дружество „Традиция“ – Русе.

  Организатори са регионалният клон на дружество "Традиция", който отбелязва 20 години от учредяването си, Русенската библиотека и общината.

  АРЕНА
  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    25.09.2020 - КИНОПРОГРАМА Cinema City Русе
  25 септември - 1 октомври

  всички интервюта  »