Сряда, 23 Септември 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  02.12.2019  » Общината с отворен модел на управление в инициативата Коледна гора


  Общината започва съвместна инициатива заедно с фейсбук групите “За чисти въздух и вода в Русе” и “Обществен съвет Русе”, за засаждане на коледните дръвчета след празниците на подходящи места в Русе. Всяка година хиляди коледни елхи могат да бъдат засаждани и да допринасят за по-чист въздух и по-зелен облик на града, в който живеем.

  Организаторите на инициативата казват:

  „Ние споделяме вярата и убеждението, че Коледа е символ на зараждащия се живот и всеки дом заслужава жива елха за Коледа. Много хора искат да продължат живота на Коледните дръвчета, за да не завършват Коледа в кофата за боклук, след като са получили толкова много любов и дългогодишни грижи.

  Главният проблем, с който се сблъскваме е, че не знаем къде в града имаме право да засадим Коледно дръвче след празника и къде мястото и почвата са подходящи“.

  Община Русе предоставя подходящо място за засаждане на коледните дръвчета (Парк "Възрожденци", ул. "Шипка", ул. "Ради Иванов", бул. "Гоце Делчев", бул. "България" - средна ивица и бул. "България" скат и пътен възел ПВ "Липник").


  Ще бъде направена интерактивна карта на инициативата "Коледната Гора" и всеки засадил елха, ако желае, ще бъде включен в списъка на партньорите с име, името на фирмата, заведение, училище, хотел и т.н. 

  Община Русе представя и препоръки за съхранение на живите елхи:

  Зимата тепърва предстои, затова е най-добре да оставите дървото както си е в контейнера, но да го изнесете на балкона или в градината. Ако е много студено, не е нужно да го поливате, а ако времето е топло добавяйте малко вода веднъж на 2-3 седмици.

  Засаждането трябва да стане веднага, след като приключат зимните студове и почвата се отпусне, но докато растението е все още в покой. При подходящи метеорологични условия (положителни температури) засаждането може да се извърши още през месец януари и най – късно през началото на април.

  АРЕНА  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »