Вторник, 11 Август 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  23.01.2020  » За първи път Китарна клиника в Русе + концерт в събота  Проект „Китарна клиника в Русе“ ще се случи на 25 януари от 10.00 часа в Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“. Целта е запознаването с основни теми в музикалният бизнес, незастъпени в образованието и възпитанието на музикантите. „Китарна клиника в Русе“ е насочена към ученици от горните класове на музикалното училище, ученици от средните училища с интереси в музиката, музиканти и творци заинтересовани от темата.

  В началото е  отворената дискусия преди обяд, до 12.00 часа. Всеки от лекторите представя своята част в рамките на 15 минути, след което тримата отговарят на въпроси. Лекцията включва и музикални демонстрации.

  Участници:  

  д-р Пламен Иванов – занимава се с авторски права в музиката, регистриране на авторски репертоар, носители на права в музиката, продуцентска дейност и Организации за колективно управление на права, онлайн дистрибуция.

  Антони Рикев – музикално продуцентство, мениджмънт, студийни проекти, видеозаснимане, микс и мастеринг. Възпитаник на русенското музикално училище.

  Радослав Славчев – музикални участия, подготовка и репертоари, репетиции и структура на различните музикални проекти. Възпитаник на русенското музикално училище.

  След дискусията предиобед ще има музикален уъркшоп с двамата изпълнители – китара и бас китара. Следобедната сесия е с продължителност до два часа. Тя ще запознае присъстващите с основите на инструментите и техника, техническо обезпечаване, ефекти, допълнителни инструменти, презентация на отделен инструмент или техника,както и подготовка. Следва обмяна на опит и кратки съвети към ученици, и изпълнения на живо в залата.

  Такса: 15 лв. за ученици и 30 лв. за възрастни. Плаща се на място.


  А от 21 часа към Радослав Славчев и Антони Рикев ще се присъедини Николай Данев и тримата ще излязат като „High Time“ на сцената на „Networx Jazz“. Бандата е  успешният опит на тримата инструменталисти да се върнат към виртуозния модерен джаз, който ги събира още като крехки тинейджъри.

  АРЕНА

   

   

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »