Понеделник, 25 Май 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  07.04.2020  » Бедни и социално слаби ще получат храни за Великден


  Община Русе и Българският червен кръст започват съвместна кампания за подкрепа на уязвими групи хора, останали без работа и доходи по време на извънредното положение. Целево усилията ще бъдат насочени към семейства, които отглеждат деца с увреждания; деца сираци; родители, отглеждащи сами децата си и останали без доходи заради кризата, както и други възникнали извънредни случаи.

  Комисия с представители на различни институции ще селектира получените сигнали на горещите телефони (082 506 702 и 082 506 769). Всеки от казусите ще се разглежда индивидуално – с нужното внимание и навременна помощ. Критериите са разработени от експерти, а информацията ще се сверява в регистрите на Агенцията за социално подпомагане и Бюрото по труда.

  Директорът на Секретариата на Областния съвет на БЧК в Русе Антоанета Ябанозова съобщи на брифинг, че дарените продукти ще бъдат раздадени до Великден на крайно нуждаещите се лица, оценени от експертната комисия. Пакетите ще се носят по домовете на хората, за да се избегнат струпвания.

  В момента над 800 русенци получават храна от Общината по различни програми, а повече от 2500 човека са обхванати от социалните услуги, които администрацията предоставя, каза пред журналисти кметът Пенчо Милков. До седмица ще бъдат раздадени пакети с трайни хранителни продукти на хора и семейства, които са най-пострадали от кризата и са потребители на „Обществената трапезария“ и на проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 2”. Подпомагането е с пакети от хранителни продукти е се финансира от Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, чрез Фонд за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.

  От Общината и БЧК се обръщат към фирми и граждани да дарят продукти, които да помогнат на най-засегнатите от извънредното положение русенци.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »