Петък, 30 Октомври 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  05.05.2020  » Кратки филми в You Tube представят дейността на Историческия музей в Русе


  Кратки филми представят едни от най-популярните събития от дейността на Регионален исторически музей – Русе. Видеата са качени в YouTube-канала на Община Русе - „Култура Русе / Ruse Cilture“ и могат да бъдат гледани от всяка точка на света. Продукциите визуализират моменти от последното издание на инициативата Нощ в музея, две от изданията на Панаир на музейните изложби и премиерата на спектакъла „Ерна и Маму“, реализиран в рамките на традиционното събитие Театрална ваканция в музея.

  Филмът Нощ в музея разказва за едно от най-очакваните събития на русенския музей. По традиция то се случва всяка година през месец май като част от мащабната инициатива Европейска нощ на музеите. През 2020 година, заради усложнената ситуация около COVID 19, Нощ на музеите в цяла Европа ще се случи през месец ноември.

  Видеото от последното издание през 2019 г. представя пъстра палитра от игри, забавления, срещи, разговори, концерти и театрални постановки за малки и големи, които оживяват пространствата на Историческия музей, Лапидариума и Римска крепост „Сексагинта Приста“. Децата се впуснат в игри от времето на баба, търсят артефакти в музейни експозиции, създават бижута от мъниста, изработват кукли за театрална постановка в ателието на „Малките майстори“, учат се да се придвижват с плавници и кокили като водоплаващи и водогазещи птици, правят маски на римски богове и праисторически отпечатъци от глина. Показани са моменти от откриването на изложби, презентации, концерти на китарния клас в Националното училище по изкуствата, както и завладяващи ритми на утвърдени денс и етно стилове на крепостта „Сексагинта Приста“.

  През следващите дни ще ви разкажем за останалите три филма от плейлистата на Регионален исторически музей – Русе в „Култура Русе / Ruse Cilture“. Предстои да бъдат качени и още видеа от живота на русенския музей. Те могат да бъдат видени и на канала на музея в YouTube.

  YouTube-каналът на Община Русе - „Култура Русе / Ruse Cilture“ е създаден по повод празника на Русе 6 май, Гергьовден. В него място намират събития на 29 организации, институции и свободни творци.

  АРЕНА

   

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    30.10.2020 - КИНОПРОГРАМА Cinema City Русе
  30 октомври и 5 ноември

  всички интервюта  »