Понеделник, 17 Май 2021
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  17.06.2020  » 9-ти случай на COVID-19 от Разградско на лечение в Русе

  Мъж на 65-годишна възраст от село Синя вода, община Лозница, е деветият пациент с коронавирусна инфекция от Разградска област, който се лекува в русенско лечебно заведение. Мъжът е хоспитализиран вчера в инфекциозното отделение на УМБАЛ „Канев“, след като сам е потърсил лекарска помощ тук. Понастоящем пациентът се намира в стабилно общо състояние. Има и придружаващи заболявания – захарен диабет и артериална хипертония.

   

  От началото на седмицата мъжът се оплаква от обща отпадналост, изпотяване, както и от мускулни и ставни болки. Първоначално той е прегледан и консултиран в спешното отделение на болницата в Търговище по повод ускорен пулс. Направена му е електрокардиограма, а след това и рентгенография на бял дроб, от която е видно засенчване на единия бял дроб. Предвид положителния резултат за коронавирус от направения му бърз тест той е насочен за уточняване и хоспитализация към МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Разград, но междувременно той сам търси лекарска помощ в Русе. Също така резултатът от взетия му PCR-тест в Търговище излиза положителен.

  По данни на пациента той не е пътувал в чужбина, а също не съобщава за контакт с болни с подобни симптоми. В дома му контактна е само съпругата му. Предстои допълнително изясняване на кръга от контактни лица и наличието на епидемична връзка. До Русе е стигнал със собствен автомобил, шофиран от съпругата му.

  От началото на пандемията лекуваните от коронавирус в Русенско станаха 26-ма, като 17 от тях са от област Русе, а девет от област Разград. Към момента в УМБАЛ „Медика Русе“ се лекуват общо шестима пациенти от Разградска област, като на 21-ви май отново от там беше изписан пациент също от село Ясеновец, а понастоящем на лечение в УМБАЛ „Канев“ са двама.

  Към днешна дата под карантина в региона са поставени 273 души, а за други 5303 тя вече е изтекла. Така от началото на пандемията общият брой на лицата в Русенско, които са били поставени под карантина или продължават да се намират под такава е 5576.

  АРЕНА

   

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »