Събота, 24 Октомври 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  29.07.2020  » ГЕРБ: Върви червена национализация в Община Русе


  Червена национализация върви в момента в Русе. Така общинските съветници от ГЕРБ коментираха идеята на кмета Пенчо Милков Общината да прави всичко – да ремонтира, да чисти, да отговаря и за депото за отпадъци. Но за това трябва техника, специалисти и материали, каза на нарочна пресконференция днес общинският съветник Орлин Дяков и изнесе справка, за стойността на „паяка за джипове“, който бе коментиран наскоро. Цената се оказа 240 000 лева с ДДС за тежката машина, а не 300 000, както бе изнесено по време на сесия. Заедно с Бедрос Пехливанян и Наталия Кръстева и тримата са на мнение, че Общината няма капацитет да поеме дейностите, които в момента се извършват от външни фирми. Няма как и да има последващ контрол, коментира Дяков.

  Темата е актуална, поради предлаганите промени от местната администрация в дейността и структурата на общинските предприятия „Паркстрой“ и „Комунални дейности“. За някои от дейностите има спечелени обществени поръчки и едва ли ще има начин за възлагане на паралелни дейности, категорична бе бившият зам.-кмет по комунални дейности Наталия Кръстева. Пример бе даден с Регионалното депо за отпадъци, което си има избран оператор, а идеята на управляващите е да се възложи на „Паркстрой“. Няма как да се управляват отпадъците на пет общини от общинското предприятие, коментира Кръстева.

  Като „меки мерки“ беше обявено обучението на служителите от отдел „Екология“. 200 000 евро ще бъде финансирането на проект, които ще се изхарчат за повишаване квалификацията на служителите, а не за реални мерки срещу мръсния въздух. Орлин Дяков кометира и вдигането на данъците на автомобилите, което ще засегне масовите шофьори, тъй като най-много се повишават ставките за най-старите коли. Затова ГЕРБ няма да подкрепят увеличаването на данъка.

  По отношение на даването под наем на кортовете за тенис в Парка на младежта от ГЕРБ призоваха да се внимава на кого и как ще бъдат сопанисвани и евентуално преотдадени, като визираха председателя на местния парламент Иво Пазарджиев, който от 4 години настоявал за сделката, по думите на Дяков „защото това е сделка“, да бъде сключена. Общината се управлява от патриотите и това е очевидно, заключиха от ГЕРБ.

  Още няколко теми ще бъдат засегнати по време на сесията в петък, 31 юли. Съветниците от ГЕРБ ще питат за косенето на треви, детските площадки и разрушенията при възстановяването на паметни плочи в града.
  АРЕНА
  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »