Четвъртък, 1 Октомври 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  06.08.2020  » Бъдещи майки в среща за правилното хранене на децата


  Няма по-добър начин за хранене на новородените деца от кърменето – природосъобразно, здравословно и емоционално свързващо е. За шести пореден път Клубовете Сороптимист Интернешънъл (СИ), Лайънс Сексагинта Приста и Зонта Интернешънъл, съвместно с Училище за родители и Център за детско здраве Ниш, събраха бъдещи и настоящи майки, за да им вдъхнат кураж и да им помогнат в избора на правилно хранене за техните деца.


  В началото на събитието, президентите на трите клуба, Миряна Димитрова (СИ), Павлина Минчева (Лайънс) и Захаринка Габровска (Зонта) приветстваха младите майки и с личен пример ги насърчиха да кърмят децата си, за да растат здрави и да създадат силна връзка помежду си. Д-р Даниела Бурмова от Центъра за детско здраве Ниш подкрепи с професионални доводи идеята за кърменето, а Димитрина Мартинова, директор на Училището за Родители и неонатална медицинска сестра,  даде на присъстващите бъдещи майки много полезни практически съвети, базирани на нейния 15-годишен опит в работата със семейства, които очакват или вече имат бебета.

  Психологът Елена Лазарова говори за щастието да имаш дете и за това, колко е важно майката да е спокойна и удовлетворена. Тя проведе индивидуален разговор с всяка от присъстващите млади жени, за да насочи мисленето им в положителна посока.

  На срещата присъстваха и майки с малките си деца, които споделиха опита си и разсеяха страховете на бъдещите майки. По традиция имаше томбола с награди и представяне на продукти, които облекчават  отглеждането на деца и помагат за здравето и на майките и на бебетата.

  Мотото на тазгодишната световна седмица на кърменето е „Подкрепяме кърменето за здрава планета“. Кърмата се произвежда и доставя без замърсяване, без опаковки или отпадъци и води до спестяване на енергия и други ресурси. Кърменето е нашето интелигентно решение за климата. Нека насърчаваме и подкрепяме кърмещите майки, да ангажираме обществото чрез медии, работодатели и организации.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    25.09.2020 - КИНОПРОГРАМА Cinema City Русе
  25 септември - 1 октомври

  всички интервюта  »