Неделя, 25 Октомври 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  23.09.2020  » Суматоха по Радичков с Асен Блатечки на русенска сцена


  Късмет и щастие за всеки актьор е да попадне в света на Радичков. Той е невероятен, магичен, извънземен, абсурден, смешен, трагичен. По този начин коментира пиесата „Суматоха“ режисьорът и актьор Николай Урумов. Премиерата е на 26 септември, събота, в Голяма зала на Доходното здание, със специалното участие на Асен Блатечки. Музиката е на Пламен Мирчев - Мирона. Сценография и костюми Кирил Наумов. Участват още: Венцислав Петков, Йовко Кънев, Косьо Станев, Любомир Кънев, Красимир Ненков, Ивелин Пъшев, Милен Димитров, Петя Венелинова


  Не всеки трябва да се захваща с Радичков, коментира Урумов. Трябва да имаш житейски опит и затова, тя не е подходяща за режисура от ученици и студенти. Той каза, че около нас всичко е суматоха. „Тъй като никой не може да определи като какво нещо е това COVID-19, живеем в някаква такава суматохичност на много незнания", допълни Урумов. Всичко, за което героите нямат обяснение, го наричат и определят като суматоха.


  В спектакъла ще има изненади, като публиката ще види друго режисьорско виждане. Сценичният език, на който се разказва, е езикът на клоунадата, но в добрия смисъл. Има преекспонирано действие, отговарящо на мащаба на произведението.

  Асен Блатечки разказа, че с Николай Урумов играят още в две представления и по този начин е дошла поканата към него за участие в „Суматоха“. Пиесата "Суматоха" е била играна на русенска сцена и през 1988 година - от Елена Цикова. Сега в нея играят двама актьори от предишното представление - Венцислав Петков и Косьо Станев. Афишът на спектакъла в онова време е предизвикал смут, коментира Венцислав Петков. Тогава е излязъл плакат „Очаквайте „Суматоха“ през април“ и тук партията се побърка и веднага свалиха афиша, защото има бунт в определението за суматоха", допълни Петков.

  Косьо Станев каза, че не трябва да се правят опити да се сравняват двете представления. Онова през 1988 година е рожба на друга среда, друга атмосфера.

  „Суматоха“ ще се играе на 1-ви и на 4-ти октомври в Русе. След това ще гостува в Бургас навръх 24 октомври - рождената дата на Йордан Радичков.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »