Събота, 31 Октомври 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  25.09.2020  » Победителите в конкурс на Каритас получиха награди

  Каритас Русе проведе последна конференция по проект „Приеми и промени” на тема “Да изградим заедно култура на доверие! БЪДИ ЧОВЕК! Справяне с насилието, тормоза и кибертормоза”. По време на събитието бяха наградени победителите от конкурса за дигитален продукт “ACTHUMAN”, проведен през третата година на проекта. Той беше посветен на видовете насилие и начините да се справяме с тях.
  Участниците споделяха своите продукти в Инстаграм и на платформата на проекта


  Първо място и награда от 900 евро, спечели отбора „Friends are always there” от 12 б клас към Професионална гимназия по туризъм „Иван П. Павлов”, второто място от 600 евро, отново е за ПГ по туризъм „Иван П. Павлов” за отбора „Love above everything” от 10 А клас. И третата награда от 300 евро е за отбора „KIND” от 10 А клас на АЕГ „Гео Милев”.

  Средствата трябва да бъдат похарчени в полза на класовете на победителите. Освен наградите бяха раздадени и сертификати за участие на младите обучители, които провеждаха лаборатории по метода връстници обучават връстници в четири русенски училища.


  Основната цел на тригодишния проект „Приеми и промени” е да повиши осведомеността на младите хора по отношение на различните форми на насилие и дискриминация и да насърчи тяхното участие в разпространението на приобщаваща и недискриминационна култура.

  Водещ партньор е Община Торино. В проекта участват общо 15 организации от Италия, България, Бразилия, Кабо Верде, Франция, Гърция, Португалия, Румъния и Испания.

  Проектът ще завърши в края на 2020 година с международна онлайн конференция, на която ще бъдат представени три издания - два доклада и сборник с истории, разказващи опита на участниците в проекта по всички теми от трите години на дейността.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    30.10.2020 - КИНОПРОГРАМА Cinema City Русе
  30 октомври и 5 ноември

  всички интервюта  »