Неделя, 25 Октомври 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  29.09.2020  » Отлично представяне на русенски студенти в летни игри

  През месец септември в Кранево се проведоха 9-те Летни университетски спортни игри, организирани от Асоциацията за университетски спорт „Академик“. В спортната надпревара по осемте вида спорт, в условията на въведеното в страната извънредно санитарно положение, участваха над 350 студенти. Русенският университет също редуцира броя на своите участници и изпрати свои представители в състезанията по плуване, волейбол (мъже и жени), баскетбол 3x3 мъже и комбинираната десет постова щафета. Рекапитулацията на постигнатите резултати е повече от респектираща – завоювани са 6 златни, 4 сребърни и 1 бронзов медал и са постигнати 5 призови класирания.


  Най-голям принос в постигнатите върхови резултати отново имат плувците в лицето на Берна Чавдарова и Богомил Яковчев - спортисти на Русенския университет за 2020 г. В отбора по плуване се включиха още Елица Костадинова и Георги Кръстев. Берна Чавдарова завоюва общо 4 златни медала в плувните дисциплини 100 м бруст, 100 м гръб, 100 м свободен стил и 200 м съчетано плуване. Богомил стана шампион на 50 м гръб и завоюва сребърен медал на 100 м гръб. Сребърни медали завоюваха Георги Кръстев на 50 м свободен стил и щафетите на 4x50 м свободен стил и 4x50 м съчетано плуване. Призови четвърти места постигнаха още Елица Костадинова на 50 м свободен стил и Георги Кръстев на 50 м бътерфлай.


  Давид Димитров и Християн Цонев успяха да постигнат много добро класиране в турнира по плажен волейбол. Въпреки силната конкуренция двойката завоюва последователни победи на отборите на Лесотехническия университет и Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“, а в срещата за бронзовите медали се наложиха безапелационно над отбора на Тракийския университет. В надпреварата при жените волейболистките на русенското висше училище Стефани Николова, Мая Чалъкова и Патрисия Петрова заеха призовото 4-то място в конкуренция с участвалите в турнира 11 университетски отбора.

  Мъжкият отбор по баскетбол във формата 3x3 направи леко отстъпление от нивото, на което се представя традиционно – участие във финалната четворка. След изключително оспорвани срещи, завършващи с минимални разлики в резултата, отборът завоюва призовото 6-то място, което от всички състезатели и ръководители на отбора се прие като неуспех. Поставянето на високи цели е добра предпоставка за постигане на нови успехи от баскетболния отбор на Русенския университет, който традиционно радва с върхови класирания в студентските шампионати, игри и национални първенства.

  По традиция Летните университетски спортни игри завършват с комбинираната десет постова щафета, която е съпътствана с голямо напрежение и предизвиква много положителни емоции. Студентите спортисти на Русенския университет се представиха много добре и в тази трудна спортна надпревара – завоювано бе призовото 5-то място в оспорвана битка с останалите 11 отбора.

  Съществен принос в постигнатите успехи има и ст. пр. д-р Валери Йорданов, настоящ ръководител на катедра „Физическо възпитание и спорт“. Той добави още един златен медал към богатата спортна колекция на Русенския университет от 9-те Летни университетски спортни игри Кранево 2020, завоювайки шампионската титла в турнира по плажен тенис за преподаватели.

   АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »